Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Valami elkezdődött

2018. 02. 12. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Minden kezdet nehéz, de a lényeg, hogy belevágtunk! Az apróvad életfeltételeinek javítása érdekében Veszprém megyében, a Balaton-felvidéki tájegységben is sor került a ragadozógyérítési napokra február 5. és 10. között.

A terítékhez tíz vadászatra jogosult járult hozzá, végül 22 róka, 2 borz, 16 szarka, 9 szajkó és egy dolmányos varjú feküdt a terítéken Ősi mellett. Rókából sajnálatos módon legalább ennyi volt a sebzés és hibázás (talán a nagy drukk miatt…). Az apróvadra gyakorolt kedvező hatáson kívül a belterületek közelében végzett gyérítés pozitív hozadéka sem elhanyagolható, hiszen megyénk nem mentes a lakott területen megjelenő, urbanizálódó rókák jelentette problémáktól.

Szóval a számok szerények, de a kezdeményezők szándéka megvalósult: elindult valami.

Fotó: Surányi Péter tájegységi fővadász

A ragadozógyérítési akció mindenképp folytatódik, hiszen a hatékonyság feltétele, hogy tájegységi szinten is csökkenjen a szőrmés-szárnyas „kártevők” száma. A jogosultak ebben is, mint sok minden másban együttműködésre vannak és lesznek utalva a húsz éves vadgazdálkodási ciklus során. Bízunk benne, hogy a következő vadászati évben már nem a kezdeti nehézségekről, hanem arról is be tudunk számolni, hogy mennyivel bővült a résztvevők köre és a teríték az ideihez képest.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

Országos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereFöldművelésügyi Minisztérium - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNissan - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereHazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereKos Fashion - az OMVK hivatalos partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Szent István Egyetem VadVilág Megőrzési Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
BirdieCar elektromos autók - vadászoknak isHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereAjka Kristály - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere