Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Lezajlottak a küldöttválasztó osztályülések

2017. 07. 28. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Pápán megtartott küldöttválasztó osztályüléseken megjelenteket Pap Gyula, a kamara megyei elnöke köszöntötte, rámutatva, hogy a négy éves ciklus lejártával ismét szükségessé vált az új küldöttek megválasztása, akik – előre láthatóan augusztusban – megválasztják majd a tisztségviselőket.

Az osztályülés meghirdetésére július 10-én sor került mindenki számára elérhető módon, az interneten keresztül.

A határozatképesség megállapítása után került sor a jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv hitelesítők megválasztására. Az osztályülésekről hangfelvétel készült, amihez a megjelentek egyhangúlag hozzájárultak.

A szavazást megelőzően a Meghívóban meghirdetett napirendnek megfelelően került sor Dr. Lukács Attila sportvadász és Dr. Szekrényes Tamás hivatásos vadász alelnök beszámolóira. A kamara mindenben eleget tett a jogszabályok és az alapszabály által rá rótt feladatoknak, az egyes testületek (elnökség, küldöttgyűlés, bizottságok) rendben megtartották üléseiket. Megtisztelő, hogy Pap Gyula megyei elnököt országos sportvadász-alelnökké, míg Szekrényes Tamás megyei hivatásos vadász alelnököt az országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság tagjává választották.

A megyei szervezet eleget tett az állam által rá ruházott feladatoknak, legfőképp a vadászjegyek és a vadászati engedélyek kiadása, a felelősség-biztosítások megkötése, hivatásos vadászok továbbképzése és a vizsgáztatásban való részvétel (vadászvizsga, vadhúsvizsgáló vizsga, stb.). A taglétszám az elmúlt négy éves ciklusban 2500-ról 2750-re nőtt. A szervezet rendszeresen véleményezte az ágazatot érintő jogszabályokat, részt vett a Vadászati törvény és a végrehajtási rendelet társadalmi vitájában, mindig a többségi véleményt és érdeket képviselve. Sikerként könyvelhetőek el a Fegyvertörvény könnyítései és az orvvadászat önálló bűncselekményi tényállássá minősítése. A hivatásos vadászok jogszabályilag kötelező bértáblája sajnos nem valósult meg, ugyanakkor a pénzbeli juttatások mértéke ajánlásként fogalmazódott meg a vadászatra jogosultak felé, akik 90%-ban követik is azt.

A kamarai tagok tájékoztatása érdekében megjelenik a Vadászkürt című hírlevél, valamint új, egységes, és aktuális információkat tartalmazó kamarai honlap is szolgálja a tájékozódást. A kommunikáció a Média és Kommunikációs Bizottság koordinálásának köszönhetően országos szinten is elismert: kiváló a kapcsolat a Veszprém TV-vel, a Pápa TV-vel, az Öböl TV-vel és a Hazai Vadász című magazinműsor szerkesztőivel.

Ami a szakmai és a vadászatot népszerűsítő programokat illeti: rendszeresek a vadásznapok Pápán és Sümegen, valamint a helyi önkormányzat, a Péti nitrogénművek, a Verga és a Bakonyerdő Zrt. támogatásának köszönhetően egyedülálló módon vadász-gyermeknap is megrendezésre kerül Várpalotán. Évente megrendezésre kerül az Erdész-Vadász Bál és a Kamarai Lövészverseny, a Vadászkamarai Esték rendezvénysorozat keretében pedig mindig egy szűkebb régió vadgazdálkodásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kamarai rendezvények állandó szereplői a Dianák és a Bakony Vadászkürt Egylet tagjai.

Az országban elsőként Veszprém megyében került sor a tájegységi fővadászok bemutatkozására, egy nívós szakmai fórum keretében. Kiváló a kapcsolat a rendőrséggel, a kamara elsőként kapta meg a Komjáthy-díja a rendőrség munkájának támogatásáért. A Herendi Porcelánmanufaktúrával való együttműködésnek köszönhetően az orvvadászat, falopás, illegális agancsszedés visszaszorításában legaktívabb kapitányság részére vándordíj alapítására került sor.

A kamara vezetősége tiszteletdíj nélkül teszi a dolgát, amit a megye vadászaival karöltve szeretnének folytatni a jövőben is.

Kérdésre válaszolva Pap Gyula tájékoztatást adott a készülő Veszprém megyei Vadászati Almanach körüli teendők állásáról, majd a beszámoló egyhangúlag elfogadásra került a megjelentek részéről.

A küldöttek megválasztásához szükséges testületeket (jelölő bizottság, szavazatszámláló bizottságok) egyhangúlag választották meg. Az elnökség a küldött-jelölti listák összeállításánál arra törekedett, hogy a megye területe a lehető leginkább le legyen fedve. A jó előkészítésnek köszönhetően a jelölő bizottsághoz csak módosító javaslat érkezett. A titkos szavazások érvényesek és eredményesek voltak, az új sportvadász és hivatásos vadász küldöttek neveit ide kattintva olvashatják. A névsor ismertetése után Pap Gyula kitartást és eredményes küldötti munkát kívánva búcsúzott el a megjelentektől.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere