Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Koronavírus aktualitások, tanácsok vadászoknak

2020. 04. 02. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Tisztelt Kamarai Tagok! A koronavírus terjedése miatt kialakult közegészségügyi helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

Ügyintézés- ügyfélfogadás:  a Veszprém Megyei Vadászkamara május 25-től a megszokott rendben, 9 és 13 óra között várja kedves ügyfeleit. Elérhetőségeink: 06 88 422 298 veszprem@omvk.hu

Vadászvizsga: egyelőre nincs meghirdetett időpont, előre láthatóan június-júliusban lesz legközelebb vizsga, amelyet időben közzéteszünk majd

Vadásznapok, szervezeti események:

  • A május 31-re tervezett vadász-gyermeknap elmarad, csakúgy, mint a sümegi Szent Jakab Napok.
  • A Pápai Agrárexo és az egyidejűleg szervezett megyei vadásznap bizonytalan ideig halasztásra kerül. 
  • A korábbi bejelentéstől eltérően rendszeresen megrendezett kamarai lövészversenyünk, a Vadászkamarai Nagydíj nem marad el.
  • A küldöttgyűléseket a korlátozó intézkedések feloldása után fogjuk megtartani.

Kijárási korlátozás:  március 28-tól hatályos a 71/2020. (III.27.) Kormányrendelet a kijárási korlátozásról. A jogszabállyal kapcsolatban az OMVK Központja az alábbi, "saját jogértelmezés útján" összeállított tájékoztatást nyújtja:

"a vadászati jog gyakorlása a Kormányrendelet szerinti alapos indoknak minősül, így a vadászati jog gyakorlása egyfelől a hivatásos vadászok részéről mint munkavégzés, másfelől mint gazdasági (vadgazdálkodási), harmadrészt mint a mezőgazdasági munka megfelelő gyakorlását biztosító tevékenység a korlátozott időszakban is gyakorolható, az egyéb előírások betartásával.

Ilyen egyéb előírásának minősül a szociális érintkezés lehető legkisebb mértékűre való korlátozása, és annak szükséges esetben való gyakorlása esetén is a 1,5 méteres távolság megtartása."

Annak érdekében, hogy a hivatásos vadászok egy esetleges ellenőrzés során bármely hatóság előtt igazolni tudják munkavégzési célú jelenlétüket a területen, célszerű maguknál tartaniuk az ide kattintva letölthető munkáltatói igazolást.

A koronavírus gyorsan terjed, és egyelőre megjósolhatatlan, hogy mikorra leszünk túl a veszélyhelyzeten. Annak érdekében, hogy az általunk végzett vadgazdálkodási tevékenység során ne a vírus terjedéséhez, hanem visszaszorításához járuljunk hozzá, kérünk Benneteket a következők megfontolására, illetve figyelembe vételére:

  • Társadalmi munkát egyáltalán ne, vagy - ha elkerülhetetlenül szükséges - csak a lehető legkisebb csoportokra oszolva végezzünk.
  • A legveszélyeztetettebb korosztályba tartozó, idősebb vadásztársainkat kérjük, hogy lehetőleg maradjanak otthon.
  • Ugyan a kukorica vetése még kicsit később kezdődik, túráskárok most is keletkeznek vetéseken, gyepeken. Amennyiben valamelyik társaságnál már van vadkárelhárítási beosztás, úgy igyekezzünk átvállalni a feladatot idősebb vadásztársainktól, amennyiben ezt igénylik.
  • Az oktatási intézmények zárva tartanak, ebből következően sok gyerek nem mozdul ki otthonából hétköznapokon. Ezért a hétvégéken számítsunk az erdőkben az átlagosnál több túrázóra, kirándulóra.
  • A beírókönyveknél kerüljük a hosszabb időtartamú csoportosulást. A beírásnál lehetőleg saját, és ne közös tollat használjunk.
  • Ne feledjük: a fegyvertartási engedélyben az ez idő alatt lejáró orvosi alkalmasságot nem kell azonnal meghosszabbíttatni, mert a veszélyhelyzetet követő 15. napig automatikusan meghosszabbodik.

Kérjük a Vadásztársakat, hogy megértéssel és fegyelmezetten fogadják és hajtsák végre a vírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott kormányzati intézkedéseket. Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk Egymásra!
 

Vadászüdvözlettel, jó egészséget kívánva,

Veszprém Megyei Vadászkamara

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókOnline vadászvizsga teszt