Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

III. Vadász-Gyermeknap Várpalotán + VIDEÓK

2017. 05. 28. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Ami a Pápai Agrárexpón nem teljesült, Várpalotán igen: kifogástalan napsütés fogadta a III. Vadász-Gyermeknap résztvevőit! Várpalota városa, a Veszprém megyei Vadászkamara, a Bakonyerdő, a Verga, a Vadex és a Péti Nitrogénművek Zrt. támogatásával immár harmadszor töltötték meg a gyerekek a Thury vár környékét.

A megnyitó idejére már bőven birtokba vették a terepet a gyermeknap résztvevői és a vadászok egyaránt. A Bakony Vadászkürt Egylet kürtszólamainak elhangzása után a szervezők és a támogatók nevében Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a látogatókat. A vadászok és az érdeklődők ismerkedésének, találkozásának színhelyeként aposztrofálva a rendezvényt kívánt gondtalan szórakozást a gyerekeknek.

Szűcs Ferenc és kisfia

Campanari-Talabér Márta Várpalota város polgármestereként házigazdai minőségében üdvözölte az egybegyűlteket, mindenki számára világossá téve: a vadászat ugyan nagy utat tett meg az őskortól kezdve, létfenntartó funkcióját jórészt elveszítve sokkal inkább a természetvédelem és a vadgazdálkodás eszközeként tekintünk rá, azonban hiba volna egyszerű gyilkolásként tekintenünk rá. Bár a vadászok világa sokszor tűnhet titokzatosnak és szövevényesnek, a mai nap jó alkalom arra, hogy az érdeklődők a gasztronómián vagy épp a kutyák szeretete által közelebb kerüljenek a vadászokhoz.

Az köszöntő beszédek elhangzása után következett az elismerések, kitüntetések átadása, amiről bővebben ide kattintva olvashatnak.

Pálffy László vadásztársunk a főzőverseny nagydíjával

A Bede Róbert – Békefi József – Pap Gyula összetételű, edzett és kitartó zsűri hosszas pontozás és mérlegelés után tette közzé a csapatok által elkészített ételek és menük rangsorát. Bede Róbert hangsúlyozta: a gasztronómiát nem a sztárszakácsok hanem a hétköznapok és a hétköznapi emberek őrzik leginkább. Bírálata közben tanáccsal is szolgál, és mindig az elkészült étel minőségére, nem pedig cizelláltságára helyezte a hangsúlyt.

 

Nagyacsádi Kecskeevők Válogatott társasága – A Vadászkamara díja és különdíja

Bakonyér-menti Vadásztársaság – I. díj

Várpalotai Polgármesteri Hivatal – II. díj

Hajag vidéki Vadásztársaság – III. díj

Veszprém Megyei Vadászkamara Pálffy László – A főzőverseny Nagydíja

Bakonyerdő Zrt. - A főzőverseny Fődíja

Bakonyi Halvadászok – Veszprém megyei Vadászkamara Nagydíja

Sédmenti Vadásztársaság – Veszprém megyei Vadászkamara Különdíja

Diana Vadászhölgy Klub – Várpalota város Nagydíja

Verga Zrt. Királyszállási és Zirci Erdészet - Várpalota város Különdíja

Térségi Népjóléti Gondozási Központ – Látogatók Különdíja

Királykúti Vadásztársaság - Veszprém megyei Vadászszövetség Nagydíja

Zirci Járási Hivatal – Veszprém megyei Vadászszövetség Különdíja

Bátorkő Vadászati Egyesület - Veszprém megye Vadgazdálkodásáért Alapítvány Nagydíja

Balatonfői Vadásztársaság – Veszprém megye Vadgazdálkodásáért Alapítvány Különdíja

Hegyi vadászok Vadásztársaság – A Vadászkamara díja

"Kondérszolgálat" – A Vadászkamara díja

Ősi Sárrét Vadásztársaság – A Vadászkamara díja

"Sus scrofa" – A Vadászkamara díja

Molnár Mária Szociális Szövetkezet – A Vadászkamara díja

THURY-VÁR Nonprofit Kft. – A Vadászkamara díja

"Szűz Kezek" – A Vadászkamara díja

Legközelebb június 10-én, a XX. Kamarai Nagydíjon találkoznak a megye vadászai.

-ps-

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt