Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Elismerések a 23. Pápai Agrárexpón

2019. 04. 27. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Pápai Agrárexpo keretében 23. alkalommal megrendezett megyei vadásznapon a következő elismerések átadására került sor:

A Hubertus kereszt arany fokozata kitüntetést Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke adta át Sarkadi Nagy István részére.

Sarkadi Nagy István (Fotó: Mizsei Bernadett) További fotókért kattintson ide!

Sarkadi Nagy István 1945. október 21-én született Kemeneshőgyészen. Gyermekkorának meghatározó élményei Magyargencshez és Bagolyvárhoz kötik. Édesapja is vadászott, így soha nem állt tőle távol a vadászat szenvedélye. 1968. óta rendelkezik fegyvertartási engedéllyel. Habár a ’70 es években Pápára költözött, a vadászat és a méhészet mindig hazahúzta szülőfalujába. A vadászat és az erdei környezet védelmében végzett tevékenységének elismeréseként a Herteledy vadásztársaság közgyűlése javasolta a kitüntetésre.

Győrffy Balázs NAK elnöktől Nimród érmet vehetett át Vallner Gyula.

Vallner Gyula átveszi a Nimród Érem kitüntetést Győrffy Balázstól
(Fotó: Mizsei Bernadett) További fotókért kattintson ide!

Vallner Gyula 1989. óta, kerek 30 éve tagja a Marcal-Bitvaközi Vadásztársaságnak, családtagjai, rokonai mind kötődtek a vadászathoz és szintén a Marcal-Bitvaközi Vt. tagjai voltak, és most is azok. Elkötelezett vadász, sokat tesz a vad védelme érdekében és különös tekintettel szívügye az apróvad gazdálkodás. Meghatározó szerepet tölt be a társaság életében, hiszen évtizedeken át brigádvezető, az elmúlt tíz évben pedig a Vadgazdálkodási Bizottság elnöki tisztét is betölti. Mindezen munkája elismeréseként kapja ezen magas vadászati kitüntetést.

Az Országos Magyar Vadászkamara érdemérmét Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott adta át Fodor Zoltánnak.

Fodor Zoltán átveszi az OMVK Érdemérmét Takács Szabolcs kormánymegbízottól
(Fotó: Mizsei Bernadett) További fotókért kattintson ide!

Fodor Zoltán 1985-ben nyert tagságot a Döbröntei Váralja Vadásztársaságba. Erdész édesapjától örökölte a vadász szakma szeretetét, noha az élet katonai pályára állította, a vadászat és a vadgazdálkodás mindig is a szívéhez és habitusához a legközelebb álló tevékenységet jelentette, és jelenti ma is. 2000-ben lett az egyesület titkára, és 2019. márciusi visszavonulásáig töltötte be eltökéltséggel és pontossággal ezt a felelősségteljes tisztséget. Ő volt az egyesület lelke és lelkiismerete. Katonás fegyelmezettsége, pontossága és kitartása a vadászatban is jellemezte, így büszkén tekinthet balesetmentes és szabályt követő, a vadászati kultúrát és hagyományokat mindig szem előtt tartó életvitelére.

Büszkén tekintünk Fodor Zoltán művészi értékű alkotásaira a környező erdőkben és településeken! Rangos kamarai elismerését a vadászati kultúra, a hagyományápolás és a közösség szolgálatának érdekében végzett munkájával érdemelte ki.

A Hubertus kereszt gyémánt fokozatát Takács Szabolcs, Veszprém Megyei Kormánymegbízott adta át Dr. Zsédenyi Imre részére.

Takács Szabolcs kormánymegbízott és a Hubertus kereszt gyémánt fokozatával kitüntetett Dr. Zsédenyi Imre
(Fotó: Mizsei Bernadett) További fotókért kattintson ide!

Dr. Zsédenyi Imre 1977-ben kezdte vadászati tevékenységét, a Döbröntei Váralja Vadásztársaság jogelődjébe történő tagsági viszonyának megszerzésével. Fiatal vadászként nagy lendülettel vetette bele magát az egyesületi életbe. Noha szakmai végzettsége nem a vadgazdálkodáshoz kötődik, a vadászat és a vadgazdálkodás személyiségét oly mértékben érintette meg, hogy önmagát folyamatosan képezve, tapasztalatai és megfigyelései tudatos összefüggésekbe illesztésével, vadászati rátermettségét és tudását a szakma széles körben elismeri.

A Döbröntei Váralja Vt. szinte valamennyi vezető tisztségét betöltve, 30 évvel ezelőtt 1989-ben választották a társaság elnökévé, 2019 márciusában történő vezetői tisztségétől történő visszavonulásáig sikeresen vezette egyesületét. Mindig szem előtt tartotta a fejlődést minden területen, munkáját nem kímélve önzetlenül dolgozott a szűkebb és tágabb közösségért. Vadásztársai és barátai hálásak személyiségéből fakadó humánus, szakmaiságot és kultúrát tanúsító, és azt mindenkitől megkövetelő természetéért. 

A Veszprém megyei vadászkamara által az apróvadállomány védelme és növekedése érdekében meghirdetett dúvadgyérítésért alapított vándorserlegeket átadta Pap Gyula, a Veszprém megyei vadászkamara elnöke és Baracskay Lajos, a Veszprém megyei Vadászkamara titkára. A 2019. évi dúvadhét legeredményesebb résztvevői:

A Marcal-medencei Vadgazdálkodási Tájegységben a Nádler Herbert Vadászati Egyesület

A Bakonyi Vadgazdálkodási Tájegységben a Hajag Vidéki Vadásztársaság

A  Balaton-felvidéki Vadgazdálkodási Tájegységben az Ősi Sárrét Vadásztársaság

A 2018/19-es vadgazdálkodási év kiemelkedő dúvadgyérítésért és tervteljesítésért elismerésben részesítette az alábbi vadászati egységeket. A vándorserlegeket átadta Takács Szabolcs, Veszprém Megyei Kormánymegbízott.

A legtöbb dúvadat elejtő vadászatra jogosultak a  2018/19-es vadászati évben:

A Marcal-medencei Vadgazdálkodási Tájegységben a Gerence-Marcal-menti Vadásztársaságok Érdekvédelmi Szövetsége

A Bakonyi Vadgazdálkodási Tájegységben a Bakonyerdő Zrt. Bakonyi Vadászterülete

Pölöskei Balázs, a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője az eredményes dúvadgyérítésért kapott vándordíjjal (Fotó: Mizsei Bernadett) További fotókért kattintson ide!

A Balaton-felvidéki Vadgazdálkodási Tájegységben az Ősi Sárrét Vadásztársaság

Minden kitüntetettnek szívből gratulálunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere