Jász-Nagykun-Szolnok megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Dúvadgyérítés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2018. 03. 31. | Az OMVK Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete |

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Vadász Szövetség kártevőgyérítési hetet szervezett a megyei vadászatra jogosultaknak 2018. március 20-27-én.

A program során a vadászatra jogosult feladata volt egy hétig fokozott figyelmet fordítani a  szőrmés és szárnyas kártevők gyérítésére, egyéni és társas formában, minden a jogszabályok által megengedett eszközzel és módon.

A program zárásaként 2018. március 28-án a szolnoki Diana Vt. vadászházánál egy egységes megyei teríték bemutatására és a tapasztalatok kiértékelésére került sor. A rendezvényen 26 vadászatra jogosult jelent meg és hozta el elejtett kártevőit. A megyei terítéken elhelyeztek 96 rókát, 26 borzot, 42 szarkát, 5 dolmányos varjút, 4 szajkót és 2 nyestet.

A terítékszignálokat György Imre fővadász (Lehel Vt. Jászberény), Bohus Zoltán (Dózsa Vt Tiszaföldvár) és Fejes Zoltán (Diana Vt Szolnok) hivatásos vadászok fújták el.

A Vadász Szövetség idén  február 23-28-a között már szervezett ragadozógyérítést a Jászsági tájegységben és a Tisza-tavi tájegységben, a Duna-Tisza közi vadgazdálkodási táj tájegységeivel közösen.

A megyében a programok során a teljes teríték: 1 aranysakál, 120 róka, 31 borz, 42 szarka, 5 dolmányos varjú, 4 szajkó és 4 nyest.

A záróeseményen eredményhirdetésre is sor került. Negyedik helyen az öcsödi Szabadság Vt., a harmadikon a törökszentmiklósi Szenttamási Vt., a másodikon a tiszagyendai Kunsági Dózsa Vt., míg az első helyen 9 rókát és 3 borzot beszolgáltatva a fegyverneki Herman Ottó Vt. végzett. Képviselőik kupát és oklevelet vehettek át.

 

Kasuba András s.k.

titkár, fővadász

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt