Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Továbbképzés is kell a vadásznak!

2017. 06. 30. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Főként azoknak akik a vadászatot szakmájuknak választották. Nem csak azért, mert a törvény előírja évi rendszerességgel, hanem mert a jól választott témák érdeklik a szakembereket.

2017. június 22-én került sor a hivatásos vadászok kötelező éves továbbképzésére, ahol ékes bizonyítékát adták Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hivatásos vadászai a szakma iránti érdeklődésüknek. A jelenléti ív tanulsága szerint 74 vadászatra jogosulttól több mint 100 vadőr hallgatta az előadókat. Méghozzá példás érdeklődéssel és türelemmel, pedig közel két órával nyúlt hosszabbra a tervezettnél a program.

Természetesen az előadók is kitettek magukért, hiszen mindenki próbált a 30 perces előadásba a lehető legtöbb információt belesűríteni.

A megyei Kamara vezetése rendhagyó módon úgy gondolta, hogy olyan sokszínű programot kell nyújtani, amelyben nem csak a hivatásos állomány talál kedvére valót, hanem a társaságok képviselői, sőt azok is akik hobbinak választották a vadászatot.

Éppen ezért három, jól elkülöníthető blokkból épült fel a továbbképzés. Az első két előadó (Szuda Zoltán és Benke Szabolcs) a vadföldművelésről, vadföldeken használható magkeverékekről és nem utolsó sorban az elérhető pályázati forrásokról beszélt.

A második két előadó (dr. Szemethy László és Farkas Tibor) már a vadőrök szívének sokkal kedvesebb témákkal érkezett, hiszen a mezei nyúl állományváltozása és a legfrissebb kutatási eredmények, valamint a hattyúnyak csapda használatának műhely titkai kerültek terítékre. Ezek persze sokkal inkább foglalkoztatták a hivatásos vadászokat, mint a magágy előkészítés és a vetésmélység kérdésköre.

A harmadik blokkot már inkább a vadásztársasági képviselőknek szántuk, de örömmel nyugtáztuk, hogy a hivatásos vadászokat is igencsak érdekelte Fagyas Zoltán és dr. Tisza Miklós előadása a vadászati jogszabályok változásáról és azok napi gyakorlatba való átültetéséről. Bár felettébb ritka hogy a vadőr a földtulajdonosi képviselő, mégis érdeklődve hallgatták Kocsi Gábort is, aki a földtulajdonosi közösségek számára készült, a kifizetést és nyilvántartást segítő programról tartott interaktív bemutatót.

A fél tízkor kezdődő továbbképzés délután háromig „betartott”, de az érdeklődők még közel fél órát faggatták az előadókat kérdéseikkel.

Őszintén reméljük, hogy mindenki hasznos információkkal gazdagodott és ez úton is köszönjük minden résztvevőnek a türelmet.

 

Fazekas Gergely

kamarai titkár


Szép számmal megjelentek
Az előadók is kicserélték gondolataikat

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere