Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Tiszta természetért akció

2018. 03. 28. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

A tiszta természetet nem a vadászok csúfítják el a gombamód szaporodó szeméthalmokkal. Mégis minket bánt leginkább, hiszen éppen a természet szépségének élménye vész el számunkra. Nem csoda hát, ha több megyei vadásztársaság már eddig is szemétszedést rendezett tavaszonként.

A megfogalmazott problémák és helyi kezdeményezések hatására hirdette meg idén megyei Vadászkamara a hulladékgyűjtési akciót.

A részt vevő vadásztársaságok nagy része a helyi önkormányzatokkal együttműködve, a közmunkások segítségére támaszkodva fogja április elején a vadászterületen gyűjteni a hulladékot.

Ehhez a Kamara műanyagzsákot (3.000 darabot!) és kesztyűt (500 pár) biztosít.

Csinos pakk a 3000 zsák
Csinos kis  pakk a 3.000 darab zsák

A megye hulladékgazdálkodásáért felelős cégével történt egyeztetés értelmében a zsákba szedett és összedepózott hulladékot a cég szemetes autói díjmentesen beszállítják a telephelyre. 

Már többen is átvették a megigényelt zsákot és kesztyűt. 

A Völgyfű Vadásztársaság az elsők között jött a zsákért

Aki még úgy gondolja, hogy szeretne csatlakozni az akcióhoz, korlátozott számban megteheti.

Természetesen az volna a legjobb, ha már a hulladék kikerülése megakadályozható lenne, mert kiábrándító látvány, ha a tavaszi hóolvadás után nem a hóvirág, hanem műanyag palack tűnik elő a fűből.

Fazekas Gergely

2018. március 28.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt