Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

OVA tájékoztató

2017. 10. 11. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

2017. október 02-án több évnyi, alapos előkészítő munka után felkerült a Vadgazdálkodási Alap első pályázati kiírása a Kamara honlapjára. Megérte várni, mert egy jól átgondolt, precízen összeállított rendszer debütált.

2017. október 06—án ennek részletes ismertetésére hívtuk össze a megye vadászatra jogosultjait Nyíregyházán. A társaságok közel fele képviseltette magát, míg többen jelezték, hogy a korai időpont és a mezőgazdasági munkák miatt nem tudnak jelen lenni, de a tájékoztató anyagra feltétlenül igényt tartanak.

A találkozót dr. Tamás Péter állatorvos előadása nyitotta. Szabolcs megy közvetlenül határos Romániával és Ukrajnával ezért kiemelt feladatai és felelőssége van az afrikai sertéspestis elleni harcban. Az előadásban elhangzottak a teljes megyére érvényes vizsgálati kötelezettségek, illetve részletesen ismertetésre kerültek a határ mentén lévő vadászatra jogosultak külön feladatai is. Az állatorvosi előadás után tértünk rá a vadgazdálkodási alappal kapcsolatos ismertetésre. Természetes, hogy nem lehet miden részletre kiterjedően magyarázni, de nem is ez volt a cél. Első sorban szerettük volna felhívni a figyelmet a lehetőségre, illetve a pályázható célterületek bemutatásával a társaságok gondolatait a pályázat felé terelni.

Ez minden jel szerint sikerült is, mert már magán a pénteki előadáson is hangzottak el lényeges kérdések, míg hétfőn számos telefont kaptunk, akik már a konkrétumok felől érdeklődtek.

A megyei kamara mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbb, színvonalas pályázat kerüljön beadásra Szabolcs megyében. Ezért a november 30-as végső beadási határidőig egy fő munkaerővel bővítjük állományunkat, aki a pályázat elkészítése során felmerülő technikai és elvi kérdésekben fogja segíteni a pályázókat.

 

Fazekas Gergely titkár

OMVK Sz-Sz-B megye

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com