Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kiemelkedő teríték a dúvad héten!

2019. 04. 24. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Szép teljesítményt nyújtottak a megye vadászai a dúvadhéten! Összesen 223 szőrmés kártevő került terítékre, melyben 99 róka és 120 borz mellett 2 aranysakál és érdekességként 1 nyest és 1 nyestkutya is volt.

Különösen a Tisza-menti tájegység volt aktív, hiszen innen az összes (szám szerint 16) társaság jelentkezett és a megmérettetésre. Összesen 23 jogosult tett hozzá a terítékhez több-kevesebb ragadozót.

Utolsó simítások a terítéken

Tarpán nem csak jó pálinka terem, hanem kiemelkedő szakmai munka is folyik, melyet a terítékre hozott 29 kártevő is alátámaszt. 23 kártevővel a Rétközi Gazdák Vadásztársaság zárt a második helyen, míg harmadik helyre lett elég a patinás Nyírségi Nimród Vt 19 elejtett kártevője.

Egyéniben Hajzer Szabolcs 28 vaddal vitte a prímet és ezzel tájegységének is példát mutatott. Második helyen Tajdi László végzett 19 kártevővel, míg Takács János 17 vadja a harmadik helyre volt elég.

Külön köszönet illeti a Mohosmenti Vadásztársaságot, akik biztosították a helyszínt, illetve a kiváló pörköltet a résztvevőknek. 

Kitűnő hangulat, komoly eredmény, jó szervezés. Aki nem volt ott sajnálhatja, de jövőre bepótolhatja amit idén kihagyott!

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt