Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Járási kezdeményezés

2017. 10. 04. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Buj nem nagy község, nem csoda ha kevesen ismerik Szabolcs megyén kívül. Aki mégis keresné, az Ibrányi Járásban fog rátalálni. Keresni pedig érdemes, mert egy évek óta jól működő együttműködést jöttek össze kiértékelni és továbbfejleszteni itt az érdekelt felek.

2017. szeptember 16-án, szombaton sokszínű társaság gyűlt össze a vadászházban. Képviseltette magát a vadász szakma, a mezőőrök, a halászati őrök, az állatorvosok, az Ibrányi Járási Hivatal vezetője és munkatársai valamint a területileg illetékes rendőrök is.

 

Az értékelés résztvevői
Az értékelés résztvevői

 

Vinnai Attila a Szabolcs megyei Vadászkamara hivatásos osztályának alelnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd Szűcs István rendőr őrnagy az Ibrányi Rendőrőrs őrsparancsnoka mondta el eddigi tapasztalataikat az együttműködésről. Kiemelte, hogy nagyon lényeges a rendészeti feladatokat végző szakemberek együttműködése, hiszen nem mindenki lehet profi minden területen. Ezt megerősítette Radóczi János Szabolcsi Halászati Kft. ügyvezetője is, egy védett halakkal csalizó horgász tettenérése kapcsán.

 

Ilku Béla már bajlódot orvvadásszal
Ilku Béla már bajlódot orvvadásszal

 

Szűcs Sándor Ibrányi Járási Hivatal vezetője és Kovácsné Oláh Ildikó Járási Hivatal munkatársa a külterületi fa tolvajokat és illegális szemetelőket, illetve az ellenük alkalmazható eljárásokat járta körül alaposabban.

 

Szűcs Sándor ismerteti a Járási Hivatal illetékességét
Szűcs Sándor ismerteti a Járási Hivatal illetékességét

 

Hajzer Szabolcs tájegységi fővadász is pozitívan értékelte az együttműködést és hivatásos vadászi élettapasztalataiból merítve, az együttműködés újabb irányaira világított rá. Fazekas Gergely a megyei Vadászkamara titkára csatlakozott hozzá és a kóbor ebek elejtésének, valamint az orvvadászat és az éjjellátók törvényi tényállására világított rá. Dr. Borbás László osztályvezető, Járási főállatorvos reflektált a kóbor ebek esetén, konkrét ügyekkel színesítve mondandóját.

 

Hajzer Szabolcs üdvözli az együttműködést
Hajzer Szabolcs üdvözli az együttműködést

 

Az értékelést jó hangulatú beszélgetés és vacsora zárta, ahol már a közös ellenőrzések ütemezését és helyszínét egyeztették egymással a résztvevő vadásztársaságok és hatósági személyek.

Hiszünk benne, hogy követőkre fog találni a kezdeményezés és akár megyei szinten is megvalósulhatnak a tervszerű, összehangolt ellenőrzések.

 

 

2017. szeptember 16.

Fazekas Gergely

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt