Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Izgalmas volt a Milotay Gábor Emlékverseny

2017. 07. 20. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Több szempontból is izgalmasra sikerült az idei Milotay Gábor emlékverseny Szabolcs megyében.

Az alaphangot megadta a változó időjárás, ugyanis a műholdképek alapján reggel nyolctól háromszor is elérte Nyíregyházát egy-egy esőgóc, de a pályát megkímélték minden alkalommal. A 40 versenyzőnek pedig további izgalmakat okoztak az agyaggalambok és nyulak.

Az 50 korongot kétfelé bontva lőtték meg a versenyzők. Az öt lőállásos gyorsított korongvadász pályán az első körben lőállásonként 3 szóló és 1 vadász dublé tornáztatta meg a fegyvereseket.

A második 25 lövésre a gépek beállítása nem változott, de itt 1 szóló korongot kettő dublé követett, ahol is a második korong lövésre indult.

Az ötven lövés után a bizottság értékelte az eredményeket és kategóriánként a legjobb öt versenyző állhatott üres eredménylappal a döntő rottéra a lőállásokba. A szervezők pedig tovább fokozták az izgalmakat.

Itt a dublé korongjait nem egymás után lövésre, hanem egyszerre indították, így a versenyzőnek villámgyorsan kellett döntetni, hogy milyen sorrendben lője meg azokat. Hogy igazán izgalmas legyen a döntő, az első tíz lövés után a leggyengébb versenyző kiesett, majd a következő öt lövés után újabb lövész sétálhatott le a pályáról. A végül talpon maradó két versenyző az első és második helyet egy szóló koronggal és két dubléval döntötte el, amelyeket előre nem ismert sorrendben és helyről kaptak.

Amatőr és profi kategóriában is nagyon szorossá vált a döntő. Egy-egy helyezésért többször is szétlövéssel kellett megharcolni. Éppen ezért a nézők és sporttársak minden döntőst tapssal fogadtak, sőt egy-egy szép lövést is így honoráltak.

Délután négykor állhattak fel a dobogóra a helyezettek.

A profik között, a fegyverhibája ellenére is végig higgadtan versenyző Hajzer Szabolcs bizonyult a legjobbnak. Óriási versenyben, mindössze egyetlen koronggal lemaradva lett második Kozák Zsolt, míg harmadikként ifj Szakács Zoltánnak gratulálhattunk. Mindhárman oklevelet és serleget kaptak, az őszinte taps mellé.

Amatőr kategóriában az élen egy fiatal tehetség, Kukuly Mihály végzett. Második lett, egy kétbillentyűs, dupla puskát használva Kakócz Lajos, míg a harmadik helyezésért Kiss József lőtt szét háromszor is. Szintén oklevéllel és kupával térhettek haza.

A csapat verseny is szorosra sikerült, hiszen egy-egy korong volt csupán a differencia a helyezettek között.

Első helyen a Kálmánházi Nimród Vadásztársaság csapata végzett. Második lett a Rakamazi Nimród, míg harmadik a Kezdők fantázianevű csapat.

Teljesítményüket lőszerrel honorálták a szervezők. A lőszert a Reflex Vadászáruház , illetve a Halcapone Vadász és Horgászcentrum ajánlotta fel.

A közönség a verseny ideje alatt kipróbálhatta a Tentshooting cég lövészsátrában a légfegyveres lövészetet, illetve a Lövészegyesület jóvoltából az íjászatot is. Ez úton is köszönjük a társszervező Nyíregyházi Polgári Lövészegyesületnek a színvonalas lebonyolítást.

A versenyzők ellátásáról a Nyíri Fészek Étterem gondoskodott, míg a gépeket és a hozzá való korongokat a HungaroPompe cég biztosította.

 

Köszönjük mindenkinek a részvételt, jövőre is várunk a versenyzőket és a nézőket.

 

2017.07.15.

Fazekas Gergely


Akcióban a későbbi amatőr második helyezett
Akcióban a későbbi amatőr második helyezett
A legjobb csapatok
A legjobb csapatok
egyéni profi kategória díjazottjai (Hajzer Szabolcs-Kozák Zsolt-ifj Szakács Zoltán)
egyéni profi kategória díjazottjai (Hajzer Szabolcs-Kozák Zsolt-ifj Szakács Zoltán)
Amatőr egyéni kategória helyezettjei (Kukuly Mihály-Kakócz Lajos-Kiss József)
Amatőr egyéni kategória helyezettjei (Kukuly Mihály-Kakócz Lajos-Kiss József)

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere