Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Halmi Gábor: Albert kérem..! című könyv bemutatója

2017. 09. 21. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

2017. augusztus 30-án nagy napra virradt Tiszalök város. Ekkor került sor Halmi Gábor nyugdíjas hivatásos vadász könyvének nyilvános bemutatására.

A történetek nem az író teljes életét mutatják be. Sőt nem is igazán róla szólnak, hanem egy különleges kollegájáról, Pucsok Albertről. 8 évig dolgoztak együtt, ami alatt számtalan nem éppen hétköznapi kalandban volt részük.

Az író ír, de abból még nem mindig lesz könyv. A kézirat csak az első lépés. A második lépés volt, hogy a kézirattal megkereste a megyei Vadászkamarát az író, támogatásunkat kérve elképzeléséhez.

Minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy nyomdába adható állapotba kerüljön a kézirat. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a könyv formába öntésében dr. Varga Sándor, aki az illusztrálás mellé a nyelvi lektorálást is vállalta. Csakhogy a legfontosabb lépés még hátra volt. Valakinek elő kellett teremteni az anyagiakat ahhoz, hogy a nyomda legyártsa a könyvet.

Itt mutatkozott meg szívet melengetően a vadászok összetartása. Akik ismerték Gábort, támogatták elképzelését. Így jött össze a szükséges tőke. Megérdemlik a támogatók, hogy név szerint felsoroljuk őket: Tiszadada Község Önkormányzata, Fedor László (Tiszalök), Bán György és a Földtulajdonosi Vadásztársaság Tiszadob, Vinnai Attila Mihály és a Vinnai Vadászati Kft, Dadai Magor Vadász és Természetvédő Egyesület, Tiszavirág Horgászegyesület Tiszadob (Oláh Károly), Szikra Vadásztársaság Tiszavasvári, Kovács Miklós (Tiszadada), Tóth Attila Mihály és a Szal-Tó Kft, OMVK Sz-Sz-B megyei Területi Szervezete, Halmi Gábor.

Elértünk hát az utolsó lépéshez is, vagyis, hogy megmutassuk a világnak, mit is készítettünk.

Újabb önzetlen segítség nyomán Tiszalökön a Városi Könyvtárban foglalhattak helyet a meghívottak. Voltak köztük családtagok, de leginkább volt kollégák, barátok, vadásztársak. Nagy örömünkre szolgált, hogy Pucsok Albert két fia is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt.

Barátok, volt kollegák, érdeklődők
Barátok, volt kollegák, érdeklődők

Fekete Miklós tiszalöki tanár tárogatón előadott vadászhimnusza nyitotta meg a rendezvényt, majd Fazekas Gergely kamarai titkár méltatta az írót és a könyvet. Újra megszólalt a tárogató, s ezúttal Kossuth nótát csalt ki belőle a mester, majd Zsoldos Barnabás újságíró kapta meg a szót, aki néhány részletet olvasott fel a könyvből és méltatta annak ötletességét.

Újabb tárogató muzsika csendült. Ezúttal a Bűvös vadászból a Vadászok kara című részt adta elő nagy átéléssel tanár úr.

Majd következett maga az író. Mint mondta, akasztják a hóhért, mert ugyan szeret beszélni, de most valahogy nem megy. Nem is futotta többre, mint néhány köszönő szóra, aztán 70 év ide vagy oda, bizony eltört nála a mécses. De nem csak ő érzékenyült el, hanem mindenki szemében valami gyanús fény csillogott.

Az író is elérzékenyült
Az író is elérzékenyült

De nem sokáig tartott a pityergés, hiszen ki kellett osztani a támogatóknak a támogatásért járó tiszteletpéldányokat. Sorban szólította az író őket és senki nem hagyta ki a lehetőséget, hogy legalább egy-két példányt dedikáltasson vele.

A legvégére maradt Pucsok Albert két fiának kiszólítása. Albert és Csaba meglett emberek, mégis igen elfogódottak voltak amikor az asztalhoz járultak. Meg is érthető ez, hiszen az édesapjuk lett megörökítve a papíron, amit nagyon kevesek mondhatnak el magukról.

Az író, Albert fiai, az illusztrátor és a kamara titkára
Az író, Albert fiai, az illusztrátor és a kamara titkára

A bemutató kötetlen beszélgetés, dedikálás és állófogadás zárta.

Kívánunk az írónak és a Pucsok családnak hosszú, egészséges életet!

 

Fazekas Gergely

2017.09.18.


További képek a Facebook-on

Könyvrészlet


 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere