Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

2021 évi Ragadozó gyérítési hét eredmények

2021. 03. 23. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

2021. március 13-20 között zajlott a III. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ragadozó gyérítési hét. A mostoha, szeles időjárás ellenére újra szép eredmények születtek. Gratulálunk a sikerhez és további jó egészséget kívánunk vadászainknak.

Március 20-án lezárult a III. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ragadozó gyérítési hét. Rendhagyó módon a járványügyi helyzet miatt nem készülhetett közös teríték, hanem az egyénileg elkészült terítékeket összesítette a szervező Szabolcs megyei Vadászkamara. Összesen 23 vadászatra jogosult vett részt az akcióban.

A számok elismerésre méltóak, hiszen összesen 602 ragadozó került terítékre. Ebből 447 volt szőrmés, és 155 szárnyas. Emelkedett a sakál darabszáma és a sakált elejtő jogosultak száma is. Több társaságnál is most került elő először ez a faj, jelezve a további feladatokat a hivatásos vadászoknak.

A Tiszamenti Tájegység jogosultjai idén is egységesen részt vettek az akcióban. Nem hiányoztak a Nyírségi Tájegység hivatásos vadászai, csakúgy, mint a Felső-tiszavidéki Tájegység elhivatott társaságai sem

Alább közöljük a részletes eredményeket, ezzel is megköszönve és elismerve a résztvevők munkáját. Őszintén reméljük, hogy az őszi apróvad vadászatokon már meg fog mutatkozni az aktív tavaszi ragadozógyérítés hatása.

Jó egészséget kívánunk minden vadásztársunknak.

Fazekas Gergely titkár

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere