Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadászok éjszakája

2021. 09. 21. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

Rendhagyó vadásznapot és egyben erdész családi napot szervezett Kaposvár belvárosában az „Egy a Természettel” Természeti és Vadászati Világkiállítás, Somogy Megyei Konzorciumának két tagja, a Somogy Megyei Vadászok Szövetsége és a SEFAG Zrt.

Az Európa parkban felállított színpadon, a rendezvényen megjelenteket Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott (aki maga is vadász) köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta a fenntartható vadászat fontosságát és méltatta Somogy megye páratlan vadállományát. Örömét fejezte ki, hogy oly hosszú idő után újra összegyűlhettek a vadászok, és közösen ünnepelhetik a hiánypótló, egyébként minden évben megrendezett megyei vadásznapot. Gratulált a szervezőknek a Világkiállítás megyei rendezvényei kapcsán végzett előkészítő munkájukhoz, és sok sikert kívánt az őszi, konzorciumi rendezvénysorozat lebonyolításához.

Fehér István konzorciumvezető, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója megnyitó beszédében megemlékezett az 1971-es Vadászati Világkiállításról, majd bemutatta a Somogy megyei Konzorcium hét tagját, megköszönve nekik a számtalan színes programot eredményező, megfeszített munkát. Ezt követően a nagyközönség figyelmébe ajánlotta az őszi, a megyében megrendezésre kerülő mintegy negyven programot.

A „Vadászok éjszakája” rendezvénynek kétség kívül az egyik csúcspontja a vadászati kitüntetések átadása volt, ahol elismeréseket és életműdíjat vehettek át a megyében kiemelkedő munkát végző szakemberek.

A kitüntetéseket Bajdik Péter az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, Pongrácz István a megyei Kamara elnöke, Dr. Varga Gyula a megyei Kamara hivatásos vadász alelnöke és Dr. Kemenszky Péter fővadász adták át.

A Vadászkamara aranyérmét kapta (posztumusz) néhai Dr. Boda Pál egykori elnökünk.

A „Vad és Vadászat Szolgálatáért Somogyban” – hivatásos vadász életműdíjat Barkóczi István, Jakab Antal, Kámi János és Kozmóczki Béla vehették át. Nimród Érdemérem kitüntetésben részesült Dr. Ábrahám Levente, Fehér István és Lakatos Éva. A Magyar Vadászatért Érdemérmet a rendezvényen Berend Ferenc, a Vadászszövetség elnöke kapta.

Ahogy vadásznap, úgy „Vadászok Éjszakája” sem lehet ifjú vadász fogadalomtétel nélkül: Az idei évben negyven nemrégiben vizsgázott ifjú vadász tett fogadalmat a megyei vadászzászló alatt és a nagy nyilvánosság előtt, vállalva, hogy a vadászok táborának etikus tagjai lesznek. A Vadászszövetség az idei évben az avatott ifjú vadászok részére a Világkiállítás Megyei Konzorciumának logójával ellátott elegáns pólót készíttetett, amely a vadászok összetartozását hirdeti az „Egy a Természettel” Természeti és Vadászati Világkiállítás jegyében.

A „Vadászok Éjszakája” ezt követően kulturális és szórakoztató programokkal folytatódott, a Vadászkamara Kürtegyüttes, a Somogy Táncegyüttes, a Déryné Színtársulat, a Cantores Ecclesiae rézfúvós együttes, a Z Generáció és a Kerekes Band szórakoztatta a közönséget.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt