Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom

2017. 06. 14. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

Az idei esztendőben ismét Barcs - Középrigóc, a Drávavölgye Szakgimnázium adott otthont a Somogy megyei vadásznapnak. Mind a helyszínválasztást, mind szervezettségét tekintve kiemelkedő rendezvényt tudhatnak maguk között a szervezők, amelyre a vadászati érdekképviseleti szervek és az iskola közötti stratégiai partnerség évek óta a garancia.

Látogatottságát tekintve is kiemelkedőnek számít az esemény a mintegy 5000 vendégével, amely a Balaton parti nagy zenei fesztiválok után a megye legnagyobb szabadtéri eseményei közé emeli évtizedek óta immár a megyei vadásznapokat. Mégsem a látványos beszámolók és kitüntetések, valamint a vadgasztronómia méltatása a mostani írás célja, azokról olvashattunk már Barcs TV, KaposPont, Sonline.

Tavaly az Országos vadásznapon, Kaszóban ünnepelte a Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom a 10 éves jubileumi évfordulóját Somogyban, ahol az összegzésben az alapítók deklarálták, hogy az elmúlt egy évtizedben közel 1000 ember (főleg vadászok) csatlakozott a mozgalomhoz és adott vért vadászati rendezvényeken. Nos, az idei vadásznap sem lóg ki a sorból, a Nagyatádi Véradóállomás (nagyatádi kórház) lelkes dolgozói (akikkel a megyei kamara 11. éve dolgozik immár együtt) 66 esetben fogadták el a nyújtott kart és vették le az önzetlen segítséget, amelyből 12 fő volt az első ízben vért adó. Fontos az üzenete, hogy ezek zömmel ifjú, a vadásznapon fogadalmat tevő, a vadászok táborához újonnan csatlakozó vadászok voltak, akik megértve és elfogadva a hívó szót, önként nyújtották karjukat a civil társadalom felé. Mind a kórház dolgozóinak (akik éppen ezért 11 éve nem láttak egyetlen vadásznapot sem), mind pedig a véradóknak köszönjük a segítséget, a továbbiakban is számítunk rájuk!

Nem szabad felednünk, ha vért adhatunk az arra rászorulóknak, az azt jelenti, egészségesek vagyunk...segítsünk azokon is, akik újra azok szeretnének lenni!

Kemenszky Péter

a Vadászok a Civilekét Véradó Mozgalom alapítója

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt