Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Eredményes ragadozógyérítési program Somogyban

2015. 03. 11. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

Ragadozógyérítési hetet hirdetett a 2015. február 2-a és március 1-je közötti időszakra az OMVK Somogy megyei Területi Szervezete tavaly decemberi hírlevelében.

Eredményes ragadozógyérítési program Somogyban (2015)
Eredményes ragadozógyérítési program Somogyban (2015)

A program lényege az volt, hogy minél több vadászatra jogosult részvételével, egy héten át intenzív ragadozógyérítés folyjék a megye vadászterületein, rávilágítva arra a sajnálatos tényre, hogy a XXI. század vadgazdálkodás mennyire is mellőzi ezt.

A program egyben verseny is volt – egyrészről a vadászatra jogosultak, másrészről a gyérítést végző sport- és hivatásos vadászok között. Az elejthető vadfajok az érvényes vadászati idények szerinti szőrmés és szárnyas ragadozók-kártevők voltak, az összterítékre pedig 2015. március 5-én került sor a Kaposvári Egyetem bőszénfai tájcentrumának (szarvasfarm) területén.

Mint azt a terítéket nyitó kürtszót követően dr. Boda Pál, a megyei vadászkamara elnöke elmondta: hagyományteremtő szándékkal indította el a rendezvényt az érdekképviselet és reméli, hogy a jövőben még több jogosult érzi majd magáénak a programot. Remélhetőleg az értékes díjak ösztönzőek lesznek a jövőbe is, hiszen az egyéni első helyezettnek a SEFAG Zrt. egy dámbika kilövést ajánlott fel 2,5 kilogrammos trófeasúlyig, a második helyezettet a Kaszó Zrt. látja vendégül egy tarvad-vaddisznó egyéni vadászaton vadászházi ellátással egybekötött hétvégére, a harmadik helyezettnek pedig a kamara ajánlott fel egy 50 000 forintos, vadászboltban levásárolható utalványt.

Eredményes ragadozógyérítési program Somogyban (2015)
Eredményes ragadozógyérítési program Somogyban (2015)

Az első helyezett vadászatra jogosult impozáns vándorserleget vehetett át, amelyet jövőre (hacsak nem tartja meg vezető pozícióját) átad a legeredményesebb vadászterület képviselőjének. A nem szokványos terítéket követően a kamara jó hangulatú ebéden látta vendégül a résztvevőket.

A Somogy megyei Ragadozógyérítési Programban résztvevő vadászatra jogosultaknak és kamarai tagjainknak az aktív részvételét ezúttal is köszönjük, és egyben támogatóinknak is az értékes felajánlásokat!

 

A Somogy megyei Ragadozógyérítési Program eredményei

róka 59 db

aranysakál 12 db

szajkó 10 db

borz 7 db

dolmányos varjú 3 db

nyest 2 db

görény 1 db

 

Helyezések

I. helyezett: Kiss Dávid – Csehi Imrédi Vt.

II. helyezett: Sipter Csanád – Duna-Dráva Nemzeti Park, holtversenyben Lukács Ferenc – Csehi Imrédi Vt.,

III. helyezett: Kránitz István – Tabi Aranyfácán Vt., holtversenyben Andrási Zsolt – Westerheide Kft.

„Vándorserleg” elismerésben részesült: Duna-Dráva Nemzeti park Igazgatóság

 

Kemenszky Péter
Az OMVK Somogy Megyei Szervezetének titkára

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt