Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A vadászjegy érvényesítésének rendje

2017. 12. 22. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

Tisztelt Kamarai Tagok! Ismételten eljött a vadászjegyek érvényesítésének ideje (2018. január 2-től). Megyénkben immár a több mint 3500 vadászjegy zavartalan érvényesítését úgy szeretnénk megoldani, hogy a vadászatra jogosultak számára az idén előre kijelölt (januári) időpontot nem osztunk be, de a csoportos érvényesítésre szintén lesz lehetőség.

A tapasztalatunk az elmúlt tíz évben az, hogy a Tagjaink szívesebben élnek a vidéki, kihelyezett helyszíneken történő érvényesítés lehetőségével (a Tagok mintegy 1/3-a így érvényesít), mint a jogosultjaikon keresztüli csoportossal. Ha Önök mégis a csoportos érvényesítés mellett döntenek, kérjük, keressék meg vadásztársaságuknál azt a személyt, aki a vadászjegyek összegyűjtését végzi.

Kérjük, hogy a vadászjegyek érvényesítésének céljából legkésőbb február végéig szíveskedjenek felkeresni irodánkat vagy a vidéki helyszíneket!

Ügyfélfogadás (7400 Kaposvár, Zárda u. 18.):

H – CS  de. 8.00 – 12.00, du. 12.30 – 16.00

P: de. 8.00 – 12.00

Hétfőként hosszított ügyfélfogadással 16.30-ig várjuk az egyénileg érvényesítőket!

A vadászjegy érvényesítésének díja jelen ismereteink szerint nem változott, 15.000.-Ft (amely összeg tartalmazza a vadászjegy árán (10.000.-Ft) felül a kamarai tagdíjat (4.000.-Ft) és a kötelező vadász-felelősség biztosítás alap díját (1.000.-Ft). A korábbiaknak megfelelően a felelősség biztosítási szerződés szerint választható emeltdíjas felelősség biztosítás is, amely 2.000,- Ft/év, ebben az esetben a vadászjegy teljes ára: 16.000,- Ft. Ezen emeltdíjas szolgáltatás keretében a biztosító évi 12 millió Ft kárösszeg helyett 18 millió Ft-ig áll helyt és a vadász (biztosított) sérülése esetén is dupla összeget fizet.

A 70 év feletti Tagjaink (1948-ban, illetve előtte születettek) mentesülnek a tagdíjfizetés alól, az ő vadászjegyük érvényesítése 11.000.-Ft vagy az emelt díjas biztosítással 12.000,- Ft-ba kerül.

Felhívom a Kamara Tagjainak figyelmét, hogy a 2004.évi XXIV. tv. A lőfegyverekről és lőszerekről szóló, továbbá az ugyanezen tárgykörben kiadott 253/2004. (VIII.31.) sz. kormányrendelet 24. §- a az érvényes vadászjegyet, - mint a vadászat kötelező személyi feltételét határozza meg, illetőleg, hogy aki (a 2017. januártól kötelező kamarai tagság mellett) 12 hónapon túl a kamarai tagdíját nem rendezi, azt a Kamara törölheti tagjai közül.

A vadászjegyek érvényesítését tehát 2018. február 28-ig el kell végezni!

Megkérem a Tisztelt Vadászokat a szíves együttműködésre, ebben az esetben szervezetünk biztosítja a gyors és pontos ügyintézést!

 

A vidéki helyszínek, időpontok:

2018. január 15. hétfő Nagyatád - Aranyszarvas Vadászbolt, Kossuth u. 13.

2018. január 18. csütörtök  Siófok - Centrál Vadászbolt, Semmelweis u. 14.

2018. január 22. hétfő  Marcali - Meiszterics Autósiskola, Petőfi u. 17.

2018. január 25. csütörtök  Barcs - SEFAG Zrt, Barcsi Erdészet, Bajcsy-Zs. u. 1.

2018. február 01. csütörtök Siófok - Centrál Vadászbolt, Semmelweis u. 14.

 

Valamennyi vidéki helyszínen az ügyintézés időpontja: 9.00 – 17.00 –óráig.

 

Kemenszky Péter
az OMVK SM titkára

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com