központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Újabb egyeztetés a vadgazdálkodási alapról

2017. 09. 04. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának illetékes tagjai újabb egyeztetést tartottak a vadgazdálkodási alapról augusztus 31-én. A végleges tervezet heteken belül elkészül, és az OMVK Elnöksége szeptember második felében elfogadhatja az alap működésének részletes szabályait.

Az Országos Vadgazdálkodási Alapról tárgyaltak az OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának illetékes tagjai (2017. augusztus 31.)
Egyzetetés a vadgazdálkodási alapról

A vadászati érdekképviseletek budapesti, Medve utcai központjában megtartott ülésen meghívott szakértőként részt vett Szakáné Dr. Burányi Mária, a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. Jogi és igazgatási osztályának vezetője is.

A vadgazdálkodási alapba évente mintegy 650 millió forint kerülhet, a felhasználásról pályázati úton születhet döntés. Pályázatot – amelyhez a céloktól függően maximum 50%-os önrészre is szükség lesz – kizárólag vadászatra jogosultak és azokból szerveződött konzorciumok nyújthatnak be. A célokat az OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának javaslatai alapján évente az országos elnökség határozhatja meg, a pályázati anyagokat a megyei Területi Szervezetekhez kell majd benyújtani, végleges döntést az országos elnökség hoz.

Az Országos Vadgazdálkodási Alapról tárgyaltak az OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának illetékes tagjai (2017. augusztus 31.)
Egyzetetés a vadgazdálkodási alapról

Fontos, hogy a teljesítést ellenőrzik a megyei vadászkamarák felügyelőbizottságai a vadgazdálkodási bizottságok bevonásával, és amennyiben hiányosságra derül fény, visszafizetési kötelezettség terheli a pályázót.

 

A első pályázatokat a tervek szerint 2017. november 30-áig lehet majd benyújtani, és 2018. március 31-én várhatóan eszközölhetők lesznek a kifizetések is.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere