központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

PETÍCÓI - Segítsünk az európai vadásztársaknak!

2022. 07. 07. | Az OMVK központi szervezete |

Az Európai Unióban az elmúlt időszakban számos a vadászatot, vadgazdálkodást, természetvédelmet negatívan érintő törekvés látott napvilágot. Az Európai Vadászati és Természetvédelmi Szövetség (FACE) ezért egy európai kampányt indított el a vadászat jövőjéért, amely keretében a szervezet 37 tagországából – így Magyarországról is – 7 millió vadász írhat alá egy petíciót. A FACE így kívánja elérni, hogy a brüsszeli döntéshozók tisztán lássák az igényeinket, valamint hogy egy jelentős társadalmi csoportról van szó. A remények szerint ennek tükrében a jövőben jobb együttműködésre számíthatunk velük.

Hazánk a legtöbb európai országnál érezhetően jobb helyzetben van, hiszen a magyar kormányzat elismeri ágazatunk fontosságát, és az elmúlt évtizedben kiemelkedően támogatta a vadgazdálkodást, vadászatot, mint a megőrző természetkezelés részét. Azonban a magyar vadászati érdekképviseletek – az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet – úgy is, mint a FACE tagjai, szolidárisak a viszontagságokkal küzdő európai vadásztársakkal. Ezért kérjük vadászó és a velünk szimpatizáló honfitársainkat: támogassák a kampányt, és írják alá a petíciót!

A kampányhoz a FACE egy külön weboldalt hozott létre, amelyen egyrészt megtalálható – magyar nyelven is – minden kapcsolódó információ, valamint a petícióhoz is ezen a felületen lehet csatlakozni. Az oldal az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el:

 

#SignForHunting
kampány petíció az európai vadászat jövőjéért

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt