központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Országos Vizsla Főverseny – dunántúli elődöntő

2017. 10. 12. | Az OMVK központi szervezete |

Október 7-én zajlott a 2017-es Országos Vizsla Főverseny Dunántúli Regionális Elődöntője Alexandra-pusztán. A megnyitón dr. Varga Gyula, a SEFAG vadgazdálkodási osztályvezetője, az OMVK Somogy Megyei Területi Szervezetének alelnöke köszöntötte a 8 megyéből érkezett 18 versenyzőt, a bírókat és az érdeklődőket.

Üdvözlő beszédében kitért arra is, hogy saját vadászéletét is jelentősen gazdagította, gazdagítja a vizslájával eltöltött idő.

A sorsolást követően Konyecsni Károly, a verseny vezetőbírója 5 csoportba osztotta a versenyzőket, akik hamarosan meg is kezdték a munkát a „Vízi-mezei verseny” verseny szabályzat alapján.

A versengő vizsláknak a mezei munka során vadat kellett felkutatniuk, amelyet „vadmegállást” bemutatva jeleztek vezetőjüknek, majd fegyelmezetten kellett viselkedniük a felröppenő szárnyasvad látványára, valamint a levegőbe leadott lövésre. Ezt követően külön utasítás nélkül kellett a mezei keresés közben megtalált lőtt nyulat és kacsát vezetőjüknek vinni és szabályosan, ülve átadni azt. A 150 méteres kacsa és a 300 méteres nyúl vonszalék során a sebzett apróvad felkutatását és apportírozását szimuláló erőpróbát teljesítettek.

A vízi munka során vízállásos nádas átkajtatása, a lőtt kacsának a vízből való kihozása valamint a vízben történő irányíthatóság volt a vizsgálat tárgya.

Az eredményhirdetésre felsorakozott versenyzők és bírók egyöntetű véleménye az volt, hogy egy nagyon magas színvonalú, jól szervezett versenyen vehettek részt. Dr. Sándor Gyula, az OMVK Kinológiai Szakbizottságának elnöke ki is hangsúlyozta záróbeszédében, hogy a SEFAG Zrt.-től megszokott magas szinten szervezte meg a rendezvényt a Barcsi Erdészet.

 

A verseny eredménye

1. helyezett:
Malomközi Ilex, rövidszőrű német vizsla 261,5 p.; vezette: dr. Horváth Éva

2. helyezett:
As Makolski, rövidszőrű német vizsla 261 p.; vezette: Heidenreich Kristóf

3. helyezett:
Fülöpi-Fürjész Adria, rövidszőrű német vizsla, 260 p.; vezette: Farkas Tamás

 

A megyék közötti csapatversenyt Baranya nyerte, a legjobb somogyi vizsla az Agócs Attila által vezetett Junior Fauna V.D. Molehout lett 259,5 ponttal, 4. helyezettként. Ő nyerte el a Kaszó Zrt. által felajánlott őzbak elejtési lehetőséget.

Az első helyezettnek járó, szintén őzbakra szóló vadászati meghívást Puskás Zoltán, a Barcsi Erdészet igazgatója adta át dr. Horváth Évának a SEFAG Zrt. nevében.

Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő - mezei verseny
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017 - vízi verseny
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017 - eredményhirdetés
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017 - díjátadás: dr. Horváth Éva és Malomközi Ilex
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017 - a helyezettek (balról): Farkas Tamás és Fülöpi-Fürjész Adria; dr. Horváth Éva és Malomközi Ilex; Heidenreich Kristóf és As Makolski
1135
Országos Vizsla Főverseny, dunántúli döntő, 2017 - a somogyi csapat

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt