központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Országos Vizsla Főverseny 2020

2020. 08. 26. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara a 2020. évben is meghirdeti a CACT Országos Vizsla Főversenyt

A koronavírus járványügyi helyzet számos vadászkutyás rendezvény megvalósítását is meghiúsította, illetve teszi bizonytalanná a jövőben. A jelenleg érvényes járványügyi intézkedések lehetővé teszik, hogy a korábbi években kialakított eljárás szerint a Vadászkamara a MEOESZ együttműködésével a vizslás vadászok részére 2020. év őszén ismét megrendezi az Országos Vizsla Főverseny sorozatot.

A többszintű verseny válogatói, illetve szintfelmérői a Vadászkamara területi szervezeteinek rendezésében zajlanak, az elődöntőkbe az adott régió megyéiből legfeljebb 3-3 vizsla és vezetője nevezhet.

 

Az elődöntők időpontjai:

Alföldi Regionális Verseny:      2020.október 3-4. (Pest megye)

Dunántúli Regionális Verseny: 2020. szeptember 26-27. (Baranya megye)

 

A sorozat döntőjének időpontja: 2020. október 17-18.,

helyszíne hagyományosan a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központja.

 

A főverseny tradícióit követve a versenysorozat mindenes vizslaverseny szabályai szerint kerül meghirdetésre, a regionális versenyeken CACT cím kerül kiadásra.

Részvételi feltételek:

  • A megyei válogatóversenyen, szintfelmérőkön nevezhet és részt vehet az a vizsla (FCI VII-es fajtacsoporthoz tartozó), amelyik rendelkezik magyar, vagy honosított származási lappal, érvényes oltási igazolással és VAV vizsgával.
  • Egy tulajdonos egy vizslát nevezhet a tulajdonos lakhelye szerinti megyei versenyen. A főverseny keretében más megyében nevezni nem lehet.
  • A vizslát az a nevezésben megjelölt vezető vezetheti a versenyen, aki magyar állampolgár és rendelkezik érvényes vadászjeggyel, illetve nem áll a kinológiával kapcsolatos hatósági, vadászkamarai vagy fajta klub vizsgálat, eljárás alatt.

Bírálat, értékelés, minősítés

A verseny a MEOESZ Elnökségének 60/2108 (09.18) határozatával elfogadott és 2019. április 1-től hatályos „Vadászkutya vizsga- és versenyszabályzat – Mindenes vizsga/verseny vizslák részére” fejezet alapján kerül megrendezésre.

A kutyákat elbírálni, értékelni és minősíteni, valamint a versenyek egyéni helyezésének sorrendjét is ez alapján kell megállapítani.

A főversennyel kapcsolatos további részletekről, a megyei válogatókról érdeklődni az Vadászkamara Területi Szervezeteinek kinológusainál  lehet.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere