központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Országos Küldöttközgyűlés 2021

2021. 07. 19. | Az OMVK központi szervezete |

Az idei évben az Országos Magyar Vadászkamara 2021. július 16-án tartotta meg az Országos Küldöttközgyűlését a gödöllői Grassalkovich-kastély Lovarda termében. A napirendek többségét illetően, korábban a Vadászkamara Elnöksége 2021. május 26-i ülésén már döntéseket hozott, tekintettel az akkor érvényben lévő járványügyi korlátozásokra és a szervezetek működésére vonatkozó hatályos 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet szabályozásainak megfelelően.

A korábbi döntéseket megerősítő Küldöttközgyűlés határozatképes volt, amelyért külön köszönet a járványhelyzet és nyári időszak ellenére megjelenő küldötteknek.

Az ülés napirendi pontjai között elsőként a Vadászkamara 2020. évi tevékenységéről szóló beszámoló szerepelt, melyet Dr. Jámbor László elnök úr terjesztett elő. (Részletes beszámoló itt érhető el: 1. számú napirendi pont)

Ezt követte a Vadászkamara Központi Szervezetének 2020. évi gazdálkodásáról szóló beszámoló, amelynek ismertetése során a Vadászkamara elnöke kiemelte, hogy a gazdasági nehézségeket okozó pandémia ellenére a Szervezet pénzügyi háttere stabil maradt. Az elmaradó külföldi vendégvadászok miatti bevételkiesés kedvezőtlenül érintette a Vadászkamara gazdálkodását, ennek hatására költségtakarékosabb gazdálkodást valósított meg. A Felügyelő Bizottság szintén jóváhagyta a  pénzügyi beszámolót, melyről Imre János, a Bizottság ideiglenesen megbízott elnöke adott tájékoztatást. (Részletes beszámoló itt érhető el: 2. számú napirendi pont)

A harmadik napirendi pont a Vadászkamara 2021. évi bevételeinek a Területi Szervezetek és a Központ közötti megosztásáról szólt. A központi beruházások fő forrásigénye az idei évben lezáruló új vadászkamarai nyilvántartást érintő informatikai fejlesztések és a plasztik kártya gyártáshoz kapcsolódó tételek. A tavalyi évben az Országos Vadgazdálkodási Alap pályázata nem került kiírása, azonban a következő évben 500 millió Ft-ot biztosít a Vadászkamara. A Kiemelt Kamarai programokra az előterjesztés 211,55 millió Ft-ot biztosít, amelyből a 2021. évi Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás programjához tartozó Országos Vadásznap megrendezésére is külön forrást biztosít. (Előterjesztés itt érhető el: 3. számú napirendi pont+ melléklet)

A negyedik napirendi pont keretében a Küldöttek döntöttek a Vadászkamara Központi Szervezetének 2021. évi költségvetési tervéről.  (Előterjesztés itt érhető el: 4. számú napirendi pont)

Az Országos Vadgazdálkodási Alap pályázati felhívását 2021. őszén kell közzé tegye a Vadászkamara, ezért az ötödik napirendi pont keretében döntés született arról, hogy 2022. évi központi költségvetés terhére 500 millió Ft forrást különít el.  (Előterjesztés itt érhető el: 5. számú napirendi pont)

A Küldöttközgyűlés hatáskörébe tartozik a Vadászkamara Alapszabályának módosítása, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Szervezet székhelymódosítása indokolt. (Előterjesztés itt érhető el: 6. számú napirendi pont)

A Küldöttközgyűlés végén a 2022-ben esedékes tisztújítással kapcsolatban a Jelölőbizottság megválasztására, valamint az Országos Vadásznappal kapcsolatos tájékoztató megtartására is sor került.

Hosszú idő után vált lehetségessé a vadászati önkormányzatiság legfontosabb ülése a Küldöttközgyűlés, amely a járványügyi szabályoknak megfelelően, a körülményekhez képest magas részvételi aránnyal zajlott. Köszönet minden megjelent Országos Küldöttnek.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com