központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Megállapodás a CIC-vel a Világkiállításról

2017. 08. 30. | Az OMVK központi szervezete |

A 2021-es Vadászati Világkiállítás szakmai előkészítéséhez szükséges pénzügyi forrásokat a kormány biztosítja, a szakmai védnökséget pedig a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) látja el a kormány és a nemzetközi vadászszervezet közötti korábbi megállapodás szerdán aláírt módosítása alapján.

Balról: Marghescu Tamás és dr. Semjén Zsolt
Balról: Marghescu Tamás és dr. Semjén Zsolt | Forrás: Magasles Blog

Az együttműködési megállapodás módosítását Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke és Marghescu Tamás, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) vezérigazgatója írta alá az Országházban. Semjén Zsolt elmondta: a kormány 2021-ig, elosztva, 387,5 millió forinttal járul hozzá a Magyarországon rendezendő világkiállítás szakmai anyagainak előkészítéséhez.

Kitért arra is, hogy a világkiállítás egyik emblematikus helyszíne a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, a másik a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum, a harmadik pedig a Fővárosi Állat- és Növénykert lesz.

A kormány az Állatkert felújítására 25 milliárd forintot fordított, a HUNGEXPO átalakításához szükséges tervek előkészítésére több mint 1,5 milliárd forintot ad, a 2018. január 1-jétől az Országos Magyar Vadászkamara használatába kerülő hatvani múzeum működését pedig 2020-ig, elosztva, egymilliárd forinttal támogatja. A miniszterelnök-helyettes elmondta, a 2018-as FeHoVa (Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás) díszvendégének a Cseh Köztársaságot hívták.

Marghescu Tamás, a CIC vezérigazgatója bejelentette, hogy a világkiállításon tartja majd éves közgyűlését a CIC, illetve a 2021-es kongresszusát az IUGB (International Union for Game Biologist). Hozzátette, a CIC a többi között tárgyalást folytat több nemzetközi szervezettel, amelyek nemzetközi vadvédelmi fórumot rendeznének a világkiállítás alatt. A megállapodás aláírásán részt vett Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára, és Sárkány Árpád, a CIC alelnöke.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com