központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Hamarosan indul a Hivatásos Vadász Eszközbeszerzés

2022. 05. 30. | Az OMVK központi szervezete |

 


FRISSÍTÉS - Elkészült a Hivatásos Vadász Eszközbeszerzési Program pályázati kiírásának tervezete, a részletes információk elérhetők ide kattintva(2022. 06. 22.)


 

A Vadászkamra pénzügyi gazdálkodását az elmúlt két évben – elsősorban a koronavírus világjárvány miatt – az óvatosság jellemezte, aminek köszönhetően a 2022. évre többletforrás képződött a költségvetésében.

A többletforrás felhasználásáról az Országos Küldöttközgyűlés 2022. március 25-én úgy döntött, hogy a Kiemelt Kamarai Célok programjait kibővíti és a hivatásos vadászok részére eszközbeszerzési programot hoz létre. A Hivatásos Vadász Eszközbeszerzési Programban várhatóan országosan 350 millió Ft forrás áll rendelkezésre.

A támogatási rendszer működésének alapjait a Vadászkamara Elnöksége 2022. május 19-én tartott ülésén fektette le és fogadta el a program Működési Szabályzatát.

A program lényegi elemei:

  • Az egy hivatásos vadászra jutó támogatási összeget az egyesületi formában működő vadászatra jogosultaknál dolgozó hivatásos vadászok száma alapján határozzuk meg.
  • Az így rendelkezésre álló forrás a Területi Szervezetek között az érintett megyében beadott pályázatok támogatási igényének megfelelően oszlik meg.
  • A forráshoz vissza nem térítendő támogatásként,pályázati úton juthatnak hozzá a civil szervezetként (főként egyesületi formában) működő vadászatra jogosultak.
  • A pályázatokat a Vadászkamara Területi Szervezeteihez lehet majd benyújtani.
  • A nyertes pályázatok támogatása utófinanszírozással, bruttó elszámolás keretében történik, és más, a Vadászkamara által kiírt pályázatokhoz hasonlóan ez esetben is 30 %-os önrészt kell biztosítani a pályázóknak.
  • Minden vadászatra jogosult legfeljebb egy pályázatot nyújthat be minden – a vadászati hatóság és a Területi Szervezet által nyilvántartott – hivatásos vadásza után.
  • Nagyobb értékű eszközbeszerzés esetén a normatív rendszerű támogatás összevontan is igényelhető (egy vadászatra jogosulton belül a hivatásos vadászok száma alapján).
  • A pályázatokat 2022. augusztus 31-ig lehet majd benyújtani.
  • Az elnyert támogatást még az idei év során, várhatóan az ősz folyamán folyósítja a Vadászkamara illetékes területi szervezete a vadászatra jogosultaknak.

A fent ismertetett elosztási elv értelmében minden szabályosan és határidőig benyújtott pályázatot támogatunk, forráshiány miatt pályázat nem kerül elutasításra.

A pályázati felhívás talán legfontosabb és a jövőbeli pályázók által leginkább várt eleme a támogatás felhasználásával beszerezhető eszközök listája az elnyerhető támogatási összegekkel. A listát és a pályázatok további feltételeit az eszközbeszerzési program pályázati felhívása tartalmazza, amely hamarosan elérhető a honlapunkon.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt