központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Elnökségi ülés Hatvanban

2021. 05. 26. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara Elnöksége 2021. május 26-án, a pandémiás időszakban hozott korlátozások enyhítésének köszönhetően, természetesen a jelenleg érvényben lévő szabályok betartásával tartotta meg az idei év első személyes jelenléttel zajló ülését, mely során több fontos kérdés vonatkozásában is döntés született

Az Elnökség tagjai meghallgathatták Dr. Jámbor László elnök beszámolóját az Országos Magyar Vadászkamara 2020. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról, amelyek egyhangúlag elfogadásra kerültek.

Az elnök tájékoztatta a döntéshozókat a 2021. évi bevételek megoszlásának, források felhasználásának terveiről, a Központi Szervezet költségvetési terveiről, amelyek elfogadásáról szintén egyhangú döntés született.

A pandémiás időszak nehézségei okán a 2021. évi költségvetés terhére a Vadgazdálkodási Alapba forrás nem került elhelyezésre annak érdekében, hogy a 2022. évi költségvetésből megfelelő nagyságrendű pályázati forrás képződhessen. Az idei pénzügyi helyzet alakulásának ismeretében, illetve a Vadgazdálkodási Alap támogatásainak egy éves szüneteltetésével a jövő évben a Vadgazdálkodási Alapba helyezendő forrás összegéről is döntés született, így a Vadászkamara döntött arról, hogy a Vadgazdálkodási Alap 2022. évre vonatkozó pályázati forrása 500 millió forint lesz, amely pályázat útján 2021. év őszén kerül meghirdetésre. Az ülés fenti részében hozott döntéseket az Elnökség az 502/2020. Kormányrendelet vonatkozó rendelkezései alapján ügyvezetői döntéshozatal keretében hozta meg, a tárgyalt és elfogadott előterjesztéseket a jogszabály alapján az országos Küldöttközgyűlés elé terjeszti, amikor a járványügyi szabályok ezt lehetővé teszik.

 

 

Mindezeket követően az Elnökség saját hatáskörben is döntéseket hozott. Személyi és szervezeti változások esetében kellett döntést hozni, így – Szabó Ferenc felügyelő bizottsági elnök halála okán – a Felügyelő Bizottság elnökének ideiglenesen megbízták Imre Jánost, aki korábban megválasztott módon már ellátta ezt a feladatot és jelenleg is a Felügyelő Bizottság tagja. Az Elnökség saját hatáskörben döntött az Állategészségügyi Szakbizottság megszüntetéséről, amelynek vadgazdálkodással összefüggő feladatai a Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság tevékenységi körébe kerülnek át a jövőben.

Dr. Ujváry Tamás ügyvezető igazgató ismertette a vezetőséggel a Széchenyi Kft. 2020. évi pénzügyi beszámolóját és a Kft. üzleti tervét a 2021. évre vonatkozóan, amelyek elfogadása szintén egyhangúlag megtörtént.

A testület döntést hozott a Kiemelt Kamarai Programok keretébe rendelhető forrásokról és elfogadták a Vadászkamara országos bizottságainak és szakbizottságainak költségtervét.

Az Elnökségi ülés keretében, ahogy az történt a tavalyi év folyamán is, köszönthettük Dr. Kovács Zoltánt, az „Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás” kormánybiztosát, aki egy prezentáció keretében ismertette a Világkiállítás szervezésének jelenlegi állását, az eddig megvalósult projekt elemeket. Hangsúlyozta, hogy tavaly eldőlt és azóta is számos ponton megerősítésre került: a Világkiállítás az eredeti tervek alapján az előre meghatározott ütemezés szerint megrendezésre kerül. A Kormánybiztos részletesen beszámolt a szervezői munka állásáról, jegyigénylésekről, külföldi és belföldi relációkról, valamint a Vadászkamara és a Projektiroda közös együttműködési pontjairól.

Tájékoztatóját kiegészítve elmondta, hogy a szervezés menetéről folyamatosan tájékozódhatnak az olvasók az Országos Magyar Vadászkamarával együtt szerkesztett NIMRÓD Hírlevélből, illetve, hogy mindenkit várnak a Világkiállítás programjaira, kiemelt helyszíneire.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere