központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Elnöki zárszó

2020. 09. 14. | Az OMVK központi szervezete |

Tisztelt Vadásztársak, vadászatra jogosultak és mindazok, akik a vadgazdálkodási ágazatban valamilyen szinten érintettek!

Gulyás Gergely miniszter úr a kormányinfón egyértelművé tette, hogy a külföldi bérvadászok nem jöhetnek Magyarországra. Az Országos Magyar Vadászkamara (a továbbiakban: Vadászkamara) az elmúlt napokban – konfliktusokat felvállalva – mindent megpróbált megtenni annak érdekében, hogy ez ne így legyen és ezzel a lépéssel ne hozzuk még lehetetlenebb helyzetbe az ASP és az őzbakvadászat után amúgy is meggyengült ágazatot és a vadászatra jogosultakat.

A Kormány döntését mindenkinek, így nekünk is tudomásul kell vennünk. Fenntartjuk azonban korábbi véleményünket, miszerint a külföldi bérvadászok fogadása a járvány szempontjából nem jelentett volna komoly kockázatot, különösen abban az esetben nem, ha erre a Vadászkamara által kidolgozott protokoll alkalmazása mellett kerülhetett volna sor.

A helyzet adott. Ezen tovább rágódni nem érdemes. A jövőbe kell tekintenünk és összefogni annak érdekében, hogy a magyar vadgazdálkodás mihamarabb visszakerüljön a normál kerékvágásba. Tisztában vagyok azzal, hogy a csalódott és bizalmukat vesztett külföldi vadászvendégeket visszacsábítani, a vadkár ügyeket kezelni, a vadászatra jogosultak megrendült anyagi helyzetét helyreállítani nem lesz egyszerű feladat.

Bízom azonban a vadásztársadalom erejében, hogy idővel képes lesz a nehézségeken túljutni és kilábalni a járvány okozta nehézségekből.

Végezetül meg szeretném köszönni Bajdik Péter főtitkár úrnak és munkatársainak az áldozatos és kitartó munkáját, dr. Semjén Zsolt úrnak az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökének töretlen támogatását, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara biztatását és mindazok aggódó hívásait és jobbító szándékú javaslatait, akik akár személyes érintettségből, akár szimpátiából indíttatva ezzel támogatták a Vadászkamara érdekképviseleti munkáját.

Higgyék el sokat számított, erőt adott.

Köszönöm, köszönjük.

Dr. Jámbor László
elnök

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com