központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Andrási Zsolt 2022 legjobb hivatásos vadásza

2022. 07. 28. | Az OMVK központi szervezete |

A Somogy megyei versenyző végzett – hazai pályán – az első helyen a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyén. Az idei megmérettetésnek a Kaposvári Szakképzési Centrum Dráva Völgye Technikuma és Gimnáziuma adott otthont a Somogy megyei Barcs-Középrigócon. A versenyen július 27-28-án 22, a korábbi megyei válogatókon első helyezést elért hivatásos vadász vett részt.

balról: dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke; Dr. Kemenszky Péter, a Vadászkamara Somogy megyei Területi Szervezetének titkára, Tóth Gergő, Andrási Zsolt, Major Tamás, Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára (fotó: Országos Magyar Vadászkamara | Szabóné Német Judit)
balról: dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke; Dr. Kemenszky Péter, a Vadászkamara Somogy megyei Területi Szervezetének titkára, Tóth Gergő, Andrási Zsolt, Major Tamás, Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára (fotó: Országos Magyar Vadászkamara | Szabóné Német Judit)

A verseny 1. helyezettje, Andrási Zsolt nyereménye nettó 500 000 forint. Emellett a Kaszó Zrt. egy gímbika elejtést ajánlott fel számára 7 kg agancstömegig, szarvasbőgésben, vadászházi szállásellátással, ezt Vereczkey Márton, az erdőgazdaság vezérigazgató-helyettese adta át.

A 2. helyezett Nógrád megyei Major Tamás nettó 400 000 forintos jutalommal lett gazdagabb, valamint a SEFAG Zrt. felajánlásaként dámbika elejtést vehetett át 3 kilogrammos agancstömegig, barcogásban, 1 fő részére, vadászházi szállással, ellátással. A díjat dr. Varga Gyula, az állami erdőgazdaság vadgazdálkodási és turisztikai osztályvezetője adta át.

A 3. helyezett Békés megyei Tóth Gergő nyereménye nettó 300 000 forint, valamint a Kemper Kft. által felajánlott, értékes fűkaszát is átvehette Tóth Ákos kereskedelmi igazgatótól.

Az első három helyezett mindemellett oklevelet és kupát is átvehetett, valamint a Somogyi Vadászhölgyek Klubjának ajándékcsomagját, amelyet Szabó Lászlóné, a klub egyik alapítója adott át.

A Vadászkamara az első hat helyezést díjazza, és a partnerektől is érkeztek felajánlások, ezért

  • a 4. helyezett Gál Péter (Békés megye) az oklevél mellett nettó 100 000 forintot és A Pinewood termékeit forgalmazó Silver Kiss Kft. jóvoltából egy értékes gumicsizmát vehetett át Kiss Andrástól, a cég ügyvezetőjétől;
  • az 5. helyezett Monoki Csaba (Nógrád megye) oklevéllel, szintén nettó 100 000 forinttal és a Kemper Kft. által felajánlott magasnyomású mosóval lett gazdagabb, amelyet Tóth Ákos, a cég kereskedelmi igazgatója adott át;
  • a 6. helyezett Hinkó Miklós (Pest megye) ugyancsak nettó 100 000 forintot kapott, valamint a Kemper Kft.-t képviselő Tót Ákostól egy sövényvágó gépet.

Két különdíj is gazdára talált az eredményhirdetésen:

  • A Kaposvári Szakképzési Centrum lokálpatrióta módon a somogyi versenyzőnek – aki egyben a verseny győztese is – különdíjat ajánlott fel, amelyet Csiba Ágota, a Centrum kancellárja adott át Andrási Zsoltnak.
  • Szintén a Centrum felajánlása egy ajándékcsomag az országos megmérettetés első hölgy hivatásos vadásza részére. A Vas megyéből érkezett Dugmanits Rékának a felajánlást átadja Weimann Gáborné főigazgató.

Mindezen túl a megmérettetés minden indulója és minden jelenlévő ajándékcsomaggal térhetett haza.

 


A rendezvényen forgatott a Kamerával az Erdőért Egyesület. A YouTube-on megnézhető a versenyről készült összeállítás, amely az M5 csatorna "Erdei utakon - Reviczky Gáborral" című műsorában volt látható, illetve az esemény zárásán elhangzott beszédek. (Kattintson!)

 

Az összeállítás
(7 perc)

dr. Jámbor László,
a Vadászkamara elnökének beszéde

Agyaki Gábor,
a Vadászkamara hivatásos vadász alelnökének beszéde

dr. Kemenszky Péter,
a Vadászkamara Somogy megyei Területi Szervezetének titkára, a megyei Vadászszövetség fővadászának beszéde

Weimann Gáborné,
a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatójának beszéde

Versenybírókkal készült interjúk:

Malgay Györgyi

Malgay Viktor

Pomázi Ágoston

Fazekas Gergely

 


 

A Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének július 27-ei megnyitójáról itt olvashat.

 

Magáról a versenyről a Nimród Hírlevél júliusi számában jelent meg cikk.

 

A verseny szabályzatát itt olvashatja.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere