Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Dúvadgyérítési napok Heves megyében

2018. 03. 08. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

A Duna-Tisza közi Vadgazdálkodási Táj vezetője, Demeter Erzsébet főosztályvezető-helyettes kezdeményezésre az OMVK Heves megyei Területi Szervezete 2018. február 23. és 28. között dúvadgyérítési programot hirdetett Heves megye két apróvadas tájegységébe.

A programban nyolc-nyolc vadászatra jogosult vett részt a Mátra-alja-dél-hevesi és a Tisza-tavi tájegységből. Az "akciót" 2018. március 2-án délután közös teríték zárta a Tepély Vadászati Társaság székhelyén, a tepélypusztai Hotel Fauna udvarán.

A hat nap eredményeképpen a záróterítékre került 38 db róka, 1 db borz, 2 db nyest, 2 db dolmányos varjú, 1 db szarka és 7 db szajkó, összesen 51 db vad. A legeredményesebb dúvadgyérítő jogosult a Tiszamenti Földtulajdonosi Vt. volt, másodikként a Tarnaörsi Dózsa Vt. végzett, míg harmadik helyezett a hatvani Aranyfácán Vt. lett.

A napot a házigazda jóvoltából egy jó hangulatban elköltött ebéd és végezetül eredményhirdetés zárta, ahol a három legeredményesebb vadásztársaság serleget és valamennyi résztvevő emléklapot vehetett át a szervezőktől.

Kovács István János s.k.

titkár

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztIsmerd meg hazánk vadfajait!Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere