Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Dúvadgyérítési hét Heves megyében

2019. 02. 04. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

A Dél-Hevesi (310) Vadgazdálkodási Tájegység fővadásza, Demeter Erzsébet kezdeményezésre az OMVK Heves megyei Területi Szervezete 2019. január 25. és 31. között dúvadgyérítési hetet hirdetett Heves megye területére.

A szervezők tizennégy vadászatra jogosult részvételével zárták a hetet 2019. február 1-én egy közös terítékkel a tepélypusztai Hotel Fauna udvarán.

A hét eredménye a záróterítékre került 77 db róka, 1 db borz, 2 db nyest, 7 db dolmányos varjú, 7 db szarka és 13 db szajkó, összesen 107 db vad.

Záróteríték 2019. február 1. Tepélypuszta

A dúvadgyérítési héten rész vett vadászatra jogosultak:

Adácsi Földtulajdonosi Vadásztársaság

Átányi Vadásztársaság

Baráti Kör Vadásztársaság                           

Besenyőtelek-Mezőtárkány Földtulajdonosi Vadásztársaság

Bíbic Vadásztársaság                                    

Boldogi Vadásztársaság

Dózsa Vadásztársaság                                 

Forrás Vadásztársaság

Füzes Vadásztársaság                                   

Grassalkovich Vadásztársaság

Hatvani Aranyfácán Vadásztársaság            

Kömlői Földtulajdonosi Vadásztársaság

Nemeskéri Kiss Géza Vadásztársaság   

Tiszatáj Vadásztársaság

A teríték melletti tiszteletadást és értékelést követően a résztvevők a házigazda Tepélyi Vadászati Társaság vendégeként egy kellemes kávé és tea elfogyasztás közben kötetlen beszélgetésen vettek részt, aminek részeként a dúvadhéten résztvevők egy emléklapot kaptak, valamint a három legeredményesebb terület hivatásos vadásza serleget és vásárlási utalványt vehetett át a Kamarától.

A legeredményesebb dúvadgyérítő jogosult a pélyi Tiszatáj Vt. lett, őt követte a tarnaörsi Dózsa Vt., míg harnmadik helyen a füzesabonyi Füzes Vt. lett.

Ezúton is köszönöm a részvételt és gratulálok az eredményhez!

Kovács István János s.k.

titkár

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Ismerd meg hazánk vadfajait!Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt