Fejér megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Oktatási Központ nyílt Fejér megyében

2019. 12. 12. | Az OMVK Fejér megyei szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezetének Székesfehérvári Oktatási Központ Fejlesztési Projekt átadó ünnepségének megtartására került sor 2019. december 11-én, a szervezet új, Zámoly utcai épületében.

A „Ismerd meg a vadászokat program” keretében megvalósult fejlesztéshez a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás „Egy a Természettel” Nonpropfit Kft. is hozzájárult 7.5 millió forint támogatással.

A megvalósult projekt azt a célt szolgálja, hogy minél több gyermek látogassa az oktatási központot és a kiscsoportos képzéssel megismertessük a természeti környezetünket, az abban élő növény -és állat fajokot, azok kölcsönös egymásra hatását. A tudással közelebb kerülhetnek az igazsághoz, ami fontos a változó környezethez való igazodáshoz az emberi élet harmonikus működéséhez – hangsúlyozta köszöntőjében a szervezet elnöke, Méhes Lajos. Az elnök hozzátette, hogy olyan szemléltetőeszközök, mint Prihoda Judit festőművész alkotása és Lengyel Imre preparátor diorámája járulnak hozzá az állat és növényvilág széleskörű bemutatásához.

A közgyűlés alelnöke, Pálffy Károly kiemelte, büszkeség tölti el, hogy Fejér megyében, Székesfehérváron valósulhatott meg elsőként az országban ez az oktatási központ. Ezzel az intézménnyel nem csak a Fejér megyei vadászok gazdagodtak, hanem a városban élő gyermekek oktatási palettája is. A gyermekek nevelése és oktatása, a természetközeliség széleskörű megismertetése kiemelten fontos, hiszen a társadalom hozzáállása, érdeklődése is a gyermekeken keresztül alakítható a legjobban.

A projekt elkészüléséről, annak oktatási elmeiről tájékoztatta a hallgatóságot Pechtol Lajos, a szervezet titkára, aki hangsúlyozta, hogy az oktatás térítésmentes, minden iskoláskorú gyermeknek, akár osztályfőnöki óra, környezetismeret óra keretében. Tájékoztatóját követően hivatalosan is átadta az elkészült oktatási központot.

 

 

Prihoda Judit festőművész elmesélte a projekt elkészülésének mozzanatait, egyes elemek – szalonka, bagoly, dolmányos varjú, szarka, szajkó stb…, valamint egy a Hold és a csillagok fénye által megvilágított - gímszarvas bika és tehenek -  erdei jelnet - pontos elkészülésének lépéseit.

A festőművész és Lengyel Imre preparátor műveit „életre keltette” Wallendums Péter, a Vadászlap főszerkesztője, aki különböző eszközök segítségével mutatta be az ábrázol állatok hangjait, színes és hasznos információkkal kiegészítve bemutatóját.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com