Borsod-Abaúj-Zemplén megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Szakmai tanulmányút

2016. 10. 28. | Az OMVK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete |

2016. október 11-től 12-ig kétnapos szakmai tanulmányutat szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadászkamara és az Észak-magyarországi Vadászszövetség a két szervezet vezetőinek, bizottsági elnökeinek és tagjainak.

A kiránduláson 29 fő vett részt, akik a buszon, a jó hangulatnak köszönhetően észre sem vették az idő múlását, így vidáman és jókedvűen érkeztek meg a déli órákban a Nógrád megyei Bárnára, a Bárna-Vad Kft-hez, ahol a házigazda Csörgő Dániel és neje, Csörgőné Halasi Erzsébet fogadta szívélyesen a borsodi delegációt.

A szálláshelyek elfoglalását, majd a Kft, mint vadaskertet üzemeltető cég bemutatkozóját követően került sor az igen tartalmas ebéd elfogyasztására, majd ezt követően az Utánkeresők Baráti Körének szakmai előadására. Külön öröm volt, hogy a nagyszerű és kivétel nélkül mindenki számára igen érdekfeszítő tájékoztatót, élménybeszámolókkal, fotókkal és videókkal színesített programot Szabon Gábor és Kosztra Csaba, mint Borsod megyei vérebesek vezényelték le.

Az előadást követően ki terepes autóval, ki gyalogosan a vadaskertben tekinthette meg a különféle vadászati, vadgazdálkodási berendezéseket, illetve a vadállományt is. Többen voltak olyan szerencsések, akik betelepített Dávid szarvasokkal is találkozhattak a területbejárás során.

A programok után egy kitűnő és igen tartalmas vacsora, majd ezután egy késő estébe nyúló baráti - szakmai beszélgetés várta a résztvevőket.

Másnap reggel a kis csapat meglátogatta a gyönyörűen felújított, hatvani Grassalkovich-kastélyt, mely 2014 óta ad otthont a Magyar Vadászati Múzeumnak, mely egyedülálló, modern, látogató- és gyerekbarát kiállításaival, a kastélyparkban létesített élményelemekkel igazi élményközponttá varázsolja a város közepén álló létesítményt.

A tárlatvezetéssel megtekintett kiállítóhelyiségek után, mintegy levezetésként még egy előadás is várta a tanulmányút résztvevőit. Wallendums Péter a Magyar Vadászlap felelős vezető-szerkesztője igen részletesen és kivételesen szólt életútjáról, pályájáról, vadászati élményeiről, aminek köszönhetően a sűrű programok miatt ekkor már megfáradt csapat mégis teljes figyelemmel kísérte a beszédet és fotókkal tarkított bemutatót.

A késői ebéd elfogyasztását követően hasznos ismeretekkel és információkkal, tapasztalatszerzéssel indult haza a Borsod megyei vadászok csapata, azzal, hogy megosszák élményeiket az otthonmaradt vadásztársaikkal.

Tóth Á. Dénes

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt