Békés megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Elveszett kutya!

2018. 03. 27. | Az OMVK Békés megyei szervezete |

2018 február 24.-én (szombaton) elcsatangolt - majd befogták?, de az is lehet, hogy „ELLOPTAK” SZENTES –KÜLSŐ ECSER tanya juhászatból egy KOMOMDOR ( fehér hosszú szőrű, kissé kócos) szuka kutyust. Vasárnaptól következtek a rendkívüli hidegek.

 A juhászat a körös-maros nemzeti park területén van, körben 3500 ha puszta, tanyák is több kilométeres távolságban vannak egymástól, jól belátható.Az elveszett kutya neve: IGLICE, 1,5 éves, TÖRZSKÖNYES és szerepel a Komondor Szövetség nyilvántartásában! , a csipp száma: 981020000164378, iparos készítette bőr nyakörv van rajta, súlya 60 kg körüli!, nem mindig barátságos!!!

A juhászatot körbevevő települések: Szentes – Kaján-újfalu, Fábiánsebestyén, Eperjes, Gádoros, Csabacsűd Csongrád, Szarvas, Békésszentandrás, Kunszentmárton.

Akinek a környezetében hirtelen feltűnik egy fiatal komondor szuka, esetleg eladásra kínálják vagy fedeztetni akarják, kérem hívjon, mert sajnos lehet, hogy ellopták. HIVJON!!!

Az eltűnést követő két órán belül elkezdtük keresni a kutyát, amely (2017.03.02) hatodik napja tart a részünkről, és se élve se holtan nem találjuk! A legérdekesebb az egészben, hogy mintha a föld nyelte volna el, senki nem látta ,ezért arra gondolok, hogy miután elcsatangolt-„ ellopták”  rendkívüli hidegekre való tekintettel valaki esetleg befogadta.  

Aki tud valamit a konkrét hollétéről (konkrét informátor), esetleg a befogadó, aki elvezet hozzá 30000Ft (2018.04.01-től) JUTALOMBAN részesítem, VAGY választhat egy konyhakész ilyen értékű birkahúst is!

Elérhetőségem éjjel –nappal: Pencz Gyula, tel:06-30-382-4343, 06-20-237-9996,                                                                            

(Értesítettük a szomszédokat, a tanya-világ minden szereplőjét, a Rendőrséget, a Komondor Szövetséget, a tenyésztőt,a Körös-Maros Nemzeti Park járőrszolgálatát, a postást, az illetékes Vadásztársaságot, Csongrád és Békés Megye területén a Szuperinfóban kiemelt hirdetés megy az eltűnése óta folyamatosan, a Jófogáson is hirdetve az eltűnése, nem utolsó sorban az állatorvosi kamara honlapján lévő állatorvosokat emali-ban Csongrád- Békés Megye állatmenhelyeit!)

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere