Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

VAV Tanfolyam indult Martonfán

2020. 06. 08. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

2020. június 6-án elindult az OMVK Baranya megyei Területi Szervezete VAV vizsgára felkészítő tanfolyama.

A vadászkutyások szombatonként találkoznak Martonfán, hogy tapasztalt kynológusok irányítása, szakmai útmutatása mellett felkészítsék fiatal vizsláikat a Vadászati Alkalmassági Vizsgára. A vizslák, mint a legsokoldalúbban használható vadászkutyák megfelelő kiképzésére már a kezdetektől nagy hangsúlyt kell fektetni. A megfelelő alapok nélkül a legjobb genetikai háttérrel rendelkező vadászeb sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Ugyanakkor, ahogy arra Agyaki Gábor megyei Kynológus is felhívta a figyelmet a tanfolyam bevezetőjében, nagyon fontos, hogy a megvásárolni kívánt vadászkutya rendelkezzen a megfelelő származást igazoló dokumentumokkal. Ezek hiányában még az egyébként jóképességű ebek sem vehetnek részt a későbbiekben versenyeken, vagy a tenyésztésben, de a származás az örökletes képességek, tulajdonságok ismerete révén a kiképző számára is jelentős segítség.

Sok kiváló szakkönyv, újságcikk, film foglalkozik általában a kutyák, vagy az egyes fajták kiképzésével, így a kutyásoknak lehetősége van elsajátítani az elméleti alapokat. Azok a vadászeb tulajdonosok azonban, akik részt vesznek a tanfolyamon, tapasztalhatják, mennyire nagy segítséget jelent az egyes feladatok végrehajtásában, problémák kezelésében a tapasztalt kynológus személyre szabott, az adott vadászebre vonatkozó iránymutatása. A közös gyakorlás egyben kiváló lehetőség a fiatal vadászkutyák megfelelő szocializálására is.

Bízunk benne, hogy a tanfolyam hozzájárul ahhoz, hogy jól képzett vadászebek újabb generációja emelje a hazai vadgazdálkodás, vadászat színvonalát.

 

Fektetés kézjelzéssel (drop)

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com