Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Mindenes vizsla vizsga Baranyában- Összefoglaló

2019. 10. 24. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

Mindenes vizsla vizsga, őszi tenyészvizsga Baranyában, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében

A rendezvényre a Német Vizslások Egyesülete és az OMVK Baranya megyei Területi Szervezete közös szervezésében került sor, 2019. október 19-én. A megjelenteket Eppel János a Német Vizslások Egyesületének elnöke és a Kamara részéről Agyaki Gábor elnök köszöntötte, majd a vizsga menetéről Kapronczai Tamás vezető bíró adott tájékoztatást. A szervezők kiemelték, hogy az összefogás célja az volt, hogy mind a vadászkutya fajták tenyésztési-, mind vadászati szakmai szempontjai szerint a legmagasabb színvonalon rendezzék meg a mindenes vizsla vizsgát, illetve őszi tenyészvizsgát. Hazánk vadászkutyásainak jelentős szerep jut a 2021. évi Vadászati Világkiállításon és kísérő rendezvényein, így a felkészülést már most el kell kezdeni, a kutyáknak és vezetőiknek egyaránt.

Az esemény központja ezúttal a Natúrhotel Kövestető volt, de tekintettel a vizsga jellegére a különböző feladatokat más-más helyszínen kellett végrehajtani a vizslásoknak. A Kamara az „Egy a Természettel” program keretében elnyert forrásból biztosított pénzügyi támogatással is hozzájárult a színvonalas vadászkutyás rendezvényhez.

A mindenes vizsga fizikailag és mentálisan is megterhelő feladat, hiszen vízen, mezei- és erdei munkában is helyt kell állni, jó teljesítményt kell nyújtani. A bírók értékelése alapján kijelenthető, hogy a megmérettetésen jól felkészített kutyákkal jelentek meg a német vizslások, hiszen valamennyi vadászeb eredményes volt a mindenes- és az őszi tenyész vizsgán.

A vizsga megrendezése során hangsúlyosan megjelentek a magyar vadászati kultúra hagyományai, így szinte már természetes, hogy a Baranya Vadászkürt Együttes szignáljai kísérték a programot.

Eredmények MIVV:

Kutya törzskönyvi neve

Fajta

Pont

Minősítés

Tulajdonos neve

Vezető neve

Zörög-Tetői Arnold

dsznv

347

III

Dr. Visegrády Zoltán

Dr. Visegrády Zoltán

Skyfall's d' Eli vom Deppe-Haus

rsznv

360

I.

Mark A. Antonis

Pálinkás István

Prisca vom Gestmoor

rsznv

364

I.

Nagy Éva és Fábián Péter

Tauber István

Gentleman von Baden

rsznv

338

II.

Holger Baier

Tauber István

 

Eredmények ŐTV:

Kutya törzskönyvi neve

Fajta

Pont

Minősítés

Tulajdonos neve

Vezető neve

Iregi Kacsavadász Atze

dsznv

244

 

I.

Zsirai Jenő

Zsirai Jenő

Visnyei-Vadász Tarzan

rsznv

231

II.

Guld Bence

Guld Bence

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere