Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Lezajlott a hivatásos vadászok továbbképzése

2021. 06. 14. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

2021. június 11-én, a Martonfai Vadász- és Ifjúsági Központ udvarán gyűltek össze Baranya megye hivatásos vadászai, hogy részt vegyenek a továbbképzésen. A képzés témai az alábbiak voltak:

  • „Mikor jár el jogszerűen a hivatásos vadász szolgálata ellátása során?”
    Előadó: dr. Visegrády Zoltán
  • „A vadgazdálkodás ökonómiai összefüggései”
    Előadó: Nyúl András
  • Tájékoztató az ASP aktuális feladatairól
    Előadó: dr. Monostori László

A megjelenteket Radó Zoltán hivatásos vadász alelnök, majd Agyaki Gábor kamarai elnök köszöntötte, néhány mondatban összefoglalva az elmúlt időszak főbb történéseit, a kamara tevékenységét. Örömét fejezte ki, hogy a járványhelyzet végre lehetővé tette, hogy hosszú idő után újra együtt lehessenek a szakemberek.

A képzés során az előadók aktuális témákról tartottak színvonalas tájékoztatót. Dr. Visegrády Zoltán néhány konkrét jogeseten keresztül világított rá a hivatásos vadászok rendészeti feladatellátásának sajátosságaira, az intézkedések során betartandó legfontosabb szabályokra és az ezekkel kapcsolatos bírói gyakorlat tapasztalataira. Nyúl András a vadgazdálkodás szakemberek által talán kevésbé ismert gazdasági oldaláról tartott egy gondolatébresztő előadást, a gímszarvas és a vaddisznó példáin keresztül megvilágítva a vadászat költségeinek, bevételeinek alakulását. Dr. Monostori László az ASP tanácsadói hálózat megyei koordinátora a vaddisznóállomány csökkentésének fontosságát hangsúlyozta, mint a járvány megfékezésének jelenleg egyetlen hatékony módját, ennek módszereiről és eredményeiről tartott rövid összefoglalót.

Az előadások szünetében Agyaki Gábor elnök, megyei kinológus, illetve Radó Zoltán hivatásos vadász alelnök hivatalosan is átadták a dr. Visegrády Zoltán által felajánlott drótszőrű németvizsla kölyköt. A vadászebre hivatásos vadászok jelentkezhetek, a szakemberek választása pedig Podolszki Csabára, a Hosszúhetény Környéki Földtulajdonosok Vadásztársasága Egyesület hivatásos vadászára esett.

Radó Zoltán hivatásos vadász alelnök szólt az idei év augusztusában Heves megyében megrendezendő hivatásos vadászok országos versenyének előkészületeiről is, bízva abban, hogy lesznek a megyénkből is olyan szakemberek, akik vállalják a megmérettetést, melyhez felajánlotta a kamara segítségét.

Az ebédet megelőzően Papp János András tájegységi fővadász szólt az egybegyűltekhez, megköszönve a Vadászati Világkiállítás előkészületeihez nyújtott segítséget, a hullajtott agancs felajánlásokat és néhány szóban ismertette a kiállítás szervezésének aktualitásait.

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt