Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Dúvadhét, Vizslavezetői és Kürtös Tanfolyam

2018. 01. 11. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

FELHÍVÁS: Dúvadhét, Vizslavezetői tanfolyam, Kürtös tanfolyam.

Dúvadhét Baranyában

Felhívás a baranyai vadászatra jogosultakhoz

 

Tisztelt Vezérigazgató Urak, Vadászati Ágazatvezetők, Vadásztársasági Elnökök!

 

Az OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága az egész megyére kiterjedő dúvad vadászatot szervez február 24. (szombat) és március 4. (vasárnap) között. A tervek szerint a „dúvad hét” február 24-én, szombati napon kezdődne, amikor minden jelentkező vadászatra jogosult, egy időben, dúvad hajtást szervezne a saját vadászterületén. A 24-ét követő héten, a holdállás kedvező hatását kihasználva egész héten folynának az egyéni vadászatok, majd a hétvégén március 3-án (szombat) ismét hajtásokkal gyérítenék a dúvadat. A második hajtásnapot követően március 4-én (vasárnap), közös megyei dúvad terítéket szervez a vadvédelmi bizottság. A közös teríték helyét és időpontját a jelentkezőkkel időben közöljük. A dúvad gyérítés fontosságát a vadászatra jogosultaknak nem kell külön ecsetelni és ezt így látják a megyei vadászati szervezetek és a nagyobb gazdálkodók is. Éppen ezért értékes tárgyjutalmakat ajánlottak fel a legtöbb dúvadat elejtő társaságnak, valamint, különdíjat a legeredményesebb vadásznak. A tervezett terítékre fektethető minden lőhető dúvad, de a „versenybe” csak a róka, és az aranysakál számit. A február 24-re illetve a március 03-ra tervezett társasvadászatokat, minden jogosultnak, hivatalos formában be kell jelenteni a hatóságoknál. A „Dúvad Hétre” az OMVK Baranya Megyei Területi Szervezeténél lehet jelentkezni Erdei Kláránál 72/332-354, Gondos Gyulánál 20/932-3841, Agyaki Gábornál 70/7025-007.

A Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság nevében kérjük a minél nagyobb számban történő részvétel mielőbbi visszajelzését.

Értesítés vizslavezetői tanfolyamról

Az elmúlt évek sikeres tanfolyamai után, az OMVK Baranya Megyei Területi Szervezete ismét megszervezi vizslavezetői tanfolyamát kezdő és haladó vizslások számára. A tanfolyamra jelentkezhet minden angol és kontinentális vizsla és vezetője. A március 24-én induló kurzusok szombat délelőttönként zajlanak, központja a Karasica-Völgye VT vadászháza Martonfán. Tanfolyamvezetők Agyaki Gábor, Radó Zoltán és Dr. Herger László.

Jelentkezni : Agyaki Gábor 70/7025-007

 

Értesítés kürtös tanfolyamról

 

Hivatásos és sportvadászoknak, valamint bármely korú érdeklődő számára kürtös tanfolyamot szervezünk. Március 12-ével kezdődően 1 hetes bentlakásos tanfolyami formábantartjuk.

Jelentkezni : Agyaki Gábor (tanfolyamvezető) 70/7025-007

A felhívásról, a vadászatra jogosultak képviselői postai úton ki lettek értesítve. 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com