Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A 49/ 2004. (VIII. 31.) BM Rendelet módosításáról

2017. 08. 21. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

Módosulhat a lőterekről, a lőfegyverek, lőszerek hatósági tárolásáról, a fegyvertartáshoz szükséges elméleti és jártassági követelményekről szóló 49/2004. (VIII. 31.) BM rendelet.

[...] a lőterekkel többek között az a gond, hogy azok nagyon hangosak, és senki sem szereti a működésüket azokon kívül, akik éppen lőnek.- írja az index.hu

A rendelet módosításának egyik indoklása szerint, a szabályozások eddig nem voltak képesek garantálni „az egészséges környezethez való alkotmányos alapjog feltétel nélküli és maradéktalan érvényesülését" illetve hivatkozva arra, hogy mivel nagy volt az önkormányzatokhoz beérkezett, bejelentett lakossági panasz száma, így a vizsgálatokból az derült ki, hogy a polgári lőterek keltette zajterheléssel kapcsolatos problémák a szabályozás módosításával orvosolhatók. 
Továbbá a polgári lőterekre vonatkozó módosítás kitér a zajkibocsátási határértéket megállapító határozat meglétére, a lőterek üzemidejére, illetve a heti egy lövészetmentes nap megtartására, valamint a naponkénti nyitvatartás kötelező jellegű feltüntetésére. 

A módosításról szóló tervezet, teljes terjedelmében ITT  (kattintson a részletekért) ,valamint a tájékoztató ITT (kattintson a részletekért) olvasható. 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt