Bács-Kiskun megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Óhazától Hunniáig - Ázsia vadvilága kiállítás 2017

2017. 07. 11. | Az OMVK Bács-Kiskun megyei szervezete |

Óhazától Hunniáig - Ázsia vadvilága kiállítás került megrendezésre 2017. április 21-május 7. között Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban.

Hagyományainkhoz híven XXVII. alkalommal rendeztük meg 2017. április 21.- május 7-ig a kecskeméti Horgász-Napok keretén belül vadászati kiállításunkat a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. Idei kiállításunk témája volt a tavalyi Kárpát-medencei kiállítás folytatásaként: Az óhazától Hunniáig – Ázsia vadvilága, ahol több mint 50 állatfaj közel 70 preparátumát tudtuk bemutatni diorámák formájában.

Olyan különlegességek is voltak „magas hegyekre” téve, mint a Marco Polo argali, szibériai kőszáli kecske, himalájai kék juh, bezoár kecske, kamcsatkai vadjuh, Tien-san argali, kamcsatkai jávorszarvas. A látogatók eredetiben ismerkedhettek egy kazah-kirgiz kun jurtával és annak berendezésével.

 

Ezúton is köszönetet mondok a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnak, a Kefag Zrt-nek és kedves vadásztársainknak hathatós segítségükért, féltett trófeáik rendelkezésünkre bocsátásért: Kiskunfélegyházi Malom Kft., Domján Gergely, Gombai Csaba, Kastély Attila, dr. Kőhalmi Zsolt, Magyarovics Károly, dr. Makó Sándor, Molitórisz Károly, Pápai István, Polyák Imre, Rényi Károly, Szabadszállási Mihály, Szakonyi Zoltán.

 

További képek a www.omvkbacs.hu honlap fotógalériájában tekinthetők meg.

A kiállítást megnyitotta dr. Kőhalmi Zsolt az SCI Nemzetközi igazgatója, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, és Kara Miklós az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete és a Bács-Kiskun Megyei Vadászszövetség elnöke. A kiállítást megáldotta vadásztársunk dr. Mészáros István atya, titeli prépost. A megnyitó a Kecskemét Táncegyüttes fergeteges szatmári táncával zárult. A megnyitó után került sor dr. Kőhalmi Zsolt izgalmas élménybeszámolójára ázsiai vadászatairól. Idén is közel 30 iskolai osztály számára rendeztünk rendhagyó biológia óraként tárlatvezetést. A kiállításon a látogatók gyönyörködhettek Ambrus Lajos, Kovrig Miklós és Szarvas Pongrác természet és vadászfestményeiben.

Miklós Károly

titkár

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt