Zala megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Külföldiek vadászati engedélye

2017. 03. 01. | Az OMVK Zala megyei szervezete |

Március 1-jétől az OMVK adja ki a külföldiek vadászati engedélyét

Az engedélykiváltás menete a korábbi alapokon nyugszik, de vannak benne változások is, ezért kérjük a vadászatra jogosultakat és a vadászatszervezőket, hogy figyelmesen olvassák el az alábbi tájékoztatót!

A vadászati engedélyek kiadásának törvényi szabályozása:

Vtv. 62. §

(1) A magyarországi állandó lakóhellyel nem rendelkező tizennyolcadik életévét betöltött személy kérelemre akkor kaphat vadászati engedélyt, ha nem áll vadászati engedélyt visszavonó határozat hatálya alatt, továbbá rendelkezik:

a) bérvadászati szerződéssel vagy vendégvadászati meghívással;

b) vadászlőfegyver-, vagy ragadozó madár behozatali engedéllyel, vagy

c) állandó lakóhelyének joga szerint megkövetelt vadászlőfegyver-, vagy ragadozó madár tartási engedéllyel, továbbá

d) a vadászat során másnak okozott károk fedezetére szolgáló érvényes vadászati felelősségbiztosítással.

(2) A vadászati engedélyt a kamara akkor állítja ki, ha a kérelmező az (1) bekezdés a) és d) pontja szerinti igazolásokat előzetesen bemutatja.

 

Vadászati engedély kiadására irányuló kérelmet kizárólag a „Vadászati engedély iránti kérelem” elnevezésű nyomtatványon lehet benyújtani a megyei Kamarához.

 

Vadászati engedély iránti kérelem minta

(kattintson a letöltéshez!)

 

A lapot kitöltve személyesen, illetve postai vagy elektronikus úton lehet eljuttatni a megyei Kamarához. Minden esetben mellékelni kell hozzá a bérvadászati szerződést, vagy meghívólevelet, illetve amennyiben vadászatszervező az igénylő, akkor a vadászatra jogosulttal megkötött szerződést is.

A korábbi gyakorlattal ellentétben az engedély nem hónapokra, hanem 30 napos időszakokra váltható ki (a legrövidebb időtartam 30 nap). Természetesen továbbra is lehetőség van az éves (365 napos) engedély kiváltására.

A kérelem csak a vadászatra jogosult megbízottja vagy a vadászatszervező iroda által aláírva és lepecsételve érvényes, ezek hiányában a vadászati engedély nem adható ki!

 

A vadászati engedélyek díjai 2017. március 1-jétől:

-          30 napos vadászati engedély: 10.000,- Ft

-          éves (365 napos) vadászati engedély: 100.000,- Ft

 

Külföldi vadászbaleset- és felelősségbiztosítás díjai:

-          1-5 hónapra: 30 naponként 1.000,- Ft

-          6- 12 hónapra: 6.000,- Ft

A díj fizethető átutalással (bankszámla szám: 12092309-00100072-00100001), vagy készpénzben, ügyfélfogadási időben (H-CS: 08:00-12:00 és 13:00-15:00; P: 08:00-12:00-óráig).

A vadász felelősség- és baleset-biztosítás, és a vadászati engedély a kiadás pillanatától érvényes.

OMVK Zala Megyei Területi Szervezete

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com