Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Szegedi László "Festetics Kulturális Örökség" díja

2016. 09. 15. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A közelmúltban rendezték meg a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeumában a Vadászati Kultúra Ünnepét és az V. Festetics Trófeaszemlét.

A megnyitón köszöntőjében Pálinkás Róbert igazgató, a Zala Megyei Vadászszövetség elnöke kiemelte, hogy az öt évvel ezelőtt útjára indított rendezvény elérte célját és egyre szélesebb közönséghez tudták eljuttatni a magyar vadászati kultúra értékeit.

A Helikon Kastélymúzeum és a Vadászati Múzeum napjainkra az ország leglátogatottabb vidéki múzeuma lett.

Az ünnepségen Szegedi László a Veszprém Tv igazgató-főszerkesztője vehette át a Festetics Kulturális Örökség Díjat Pálinkás Róbert igazgatótól és Lakatos Ferenctől, a díj alapítójától.

Lakatos Ferenc műgyűjtő, Szegedi László, a Veszprém Tv igazgató-főszerkesztője és Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója a Festetics Kulturális Örökség Díj átadásán

Az elismerést évről-évre egy olyan személy kapja, aki  sokat tesz a Festeticsek kulturális örökségének a megtartásáért és továbbviteléért. Szegedi László az I. Trófeaszemlétől kezdődően önzetlenül segítette ezt az ügyet és éveken keresztül népszerűsítette és megismertette a Festetics Trófeaszemlét. – hangzott el a laudációban. „ Nagy öröm és megtiszteltetés” – fogalmazott lapunknak Szegedi László a díjátadást követően.

Az a szellemiség, amit a  Festeticsek képviseltek meghatározó a régió és a magyar vadászati kultúra történetében. 2012-ben, amikor Tóth Csaba múzeumvezető és munkatársai megálmodták a Festetics Trófeaszemlét, akkor számomra nem volt kétséges, hogy azon a területen ahol én és munkatársaim dolgozunk, mindent megtegyünk a rendezvény sikeréért. Álmodni sem mertem róla, hogy ezt a díjat egyszer megkaphatom. Nagy megtiszteltetés volt máraz is, hogy dolgozhattunk ezen a területen.

Tóth Csaba múzeumvezető úgy véli, hogy jól döntöttek akkor, amikor a hungaricumnak tekinthető gímszarvast helyezték a Trófeaszemlék reflektorfényébe. Öröm, hogy idén a Zalaerdő Zrt. is csatlakozott az eseményhez. A szakmai konferencián a „Csodaszarvas” jövője címmel prof. Dr. Sugár László tartott előadást.

A megnyitó zárásaként a Vadászati Kulturális Egyesület és az Országos Agarász Egyesület együttműködési megállapodást írt alá, valamint Oláh Csaba a VKE elnöke megnyitotta a Vadász alkotók – alkotó vadászok c. kiállítást.

forrás: Veszprém megyei Napló

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt