Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Együtt az erdők védelméért

2017. 03. 21. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) vezetője, Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok a megyei erdők természeti és geológiai értékeinek megóvása, s ezen területeken történt jogsértések felderítése érdekében tartott megbeszélést március 21-én délelőtt a főkapitányságon.

Pogány Péter rendőr ezredes, a VMRFK bűnügyi igazgatója a rendőrség és az erdőgazdálkodók közötti gyors információáramlás jelentőségét emelte ki, a bűncselekmények és szabálysértések sikeres felderítése kapcsán. Az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém megyei területi szervezetének elnöke, Pap Gyula, jónak ítélte az általuk összefogott vadásztársaságok és a városi kapitányságok együttműködését, s felhívta a megjelentek figyelmét a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvény végrehajtási rendeletének jövőbeni módosítására.

Forrás: VMRFK

A VERGA Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese, Szedlák Tibor megköszönte a megyei rendőrök eddigi segítségét, s azt, hogy felderítettek és elfogtak a közelmúltban több orvvadászt. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója, Puskás Zoltán is példásnak értékelte a rendőrség munkatársaival történő napi kapcsolattartást.

Forrás: VMRFK

Anda György rendőr ezredes, rendészeti főkapitány-helyettes az elmúlt évben is kiemelt figyelmet fordított a kollégák képzésére. A vadelütések megelőzésére a Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészetével közösen, a megye két főútján helyeztek el vadriasztó prizmákat az elmúlt évben.

A tavasz beköszöntével az erdőkben várhatóan megjelennek az illegális terepmotorosok, quadosok, orvvadászok, és többször fordulhatnak elő illegális hulladéklerakások és falopások is. E jogsértések okozta természeti károk csökkentésére a résztvevők továbbra is fontosnak tartják a közös ellenőrzéseket. Az együttműködés kiterjed a vadakat érintő balesetek vizsgálatára, a jogsértő magatartások kiszűrésére, valamint a vadászati szabályok betartatására is.

Az erdők védelme, mint természeti erőforrás, nemzetünk közös örökségét képezik, amelynek a jövő nemzedéke számára való megőrzése közös érdekünk és feladatunk.

Napló információ

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere