Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Tájékoztató a Végrehajtási rendeletről

2017. 05. 31. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Az OMVK Sz-Sz-B megyei Területi Szervezete 2017. május 24-én a konzultációt tartott Nyíregyházán, melyre a már jól bevált SMS küldő rendszeren keresztül a megye minden vadásza meghívást kapott.

A konzultáció témája a másnap hatályba lépő 24/2017 FM rendelet volt, mely a sokat próbált 79/2004 végrehajtási rendeletet módosította.

Az előadás iránt nagy volt az érdeklődés a megye minden részéről. Nem csak vadászatra jogosultak, hanem egyéni vadászok is kíváncsiak voltak a fejleményekre.

A tájékoztató célja alapvetően a figyelem felhívása volt a változásokra. Már az elején tisztázásra került, hogy számos kérdésben meg kell várni a Kormányhivatal, sőt esetenként a Bíróság eljárási rendjének kialakulását. Többször hangsúlyozásra került az is, hogy az elhangzottak csak a puszta tények, a jogszabályok szó szerinti idézése, melyek átültetése a napi gyakorlatba bizonyára időbe fog kerülni és a zökkenőmentesség sem garantálható.

Élénk vita alakult ki a szakmai irányító kontra vadászmester és a vadkár témákban csakúgy, mint a dúvad kötelező gyérítése és a szakszerűtlen elejtések szankciói körül.

A jogszabály értelmezésében és annak gyakorlatba való átültetésében a Kamara aktív szerepet kíván vállalni, melynek eredményét folyamatosan fogja továbbítani a vadászok felé. Ezt nagyban könnyíteni fogja és feltétlenül hatékonyabbá eszi majd a Kormányhivatal és a Kamara között létrejött együttműködési megállapodás.

 

2017. május 30.

Fazekas Gergely


A Vadászati törvény és végrehajtási rendelete egységes szerkezetben
(Kattintson!)


Gyülekeznek az érdeklődők
Gyülekeznek az érdeklődők

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere