Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Első Szabolcs megyei Őz Trófeamustra

2017. 05. 19. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

2017. május 13-án került megrendezésre Szabolcs megyében először Őz Trófeamustra.

Az ötlet nagyon is kézenfekvő volt, hiszen az őz biztosítja a megye vadászatra jogosultjaink 70 %-ánál a megélhetést. Ráadásul országos viszonylatban sem vallunk vele szégyent. Nem csak az esetenként kiugró agancstömegekkel, hanem az egész állomány minőségével sem.

Sajnos azonban pontosan a hivatásos vadászok nem tudták kicserélni eddig a tapasztalatokat, hiszen ebben az időszakban a vadásztatásról szól az életük. A szakma viszont folyamatosan igényli a tapasztalatcserét.

Éppen ezért hívtuk életre hagyományteremtő szándékkal ezt a szakmai rendezvényt.

A helyszín választásakor könnyű dolgunk volt, hiszen a Szamosközi Vadásztársaság önként ajánlkozott helyszínnel és segítséggel. A Tunyogmatolcsi, Holt-Szamos parton kialakított sportpálya ideálisnak tűnt. Már csak azért is, mert a 12*24 méteres fedett filagória esős időben is alkalmasnak látszott a lebonyolításra. Itt kívánjuk megköszönni Tunyogmatolcs község polgármesterének a segítséget és a jó szellemű hozzáállást, mivel minden óhajunkat azonnal teljesítette.

Mint kiderült, nagyon is jól választottunk, hiszen gyakorlatilag egész nap váltakozó intenzitással esett az eső. De ez sem tántorította el a senkit, hiszen megtelt a helyszín a közel 200 kiállított aganccsal, és a vadászokkal.

A program a vadászkürt hangja után megnyitó beszédekkel kezdődött 10.00-kor, melyet szakmai előadások követtek.

Először a Nyíregyházi Járási Hivatal vadászati szakügyintézője összefoglalta, a vadászatra jogosultak teendőit és a határidőket az elkövetkező időszakra, majd bemutatkoztak a tájegységi fővadászok és beszéltek feladatukról, valamint tájegységük őzállományáról és trófeaminőségéről.

A szakmai részt vadászkürt hangja zárta.

Az érdeklődők délután három óráig gyönyörködhettek a trófeákban.

A Szamosközi Vadásztársaság őzpörkölttel és halászlével, míg az Önkormányzat a helyszínen elkészített, kemencében sült lángossal várta a látogatókat. Öröm volt látni, a spontán kialakult szakmai kupaktanácsokat és az őszinte elismerést egy-egy arra érdemes agancs láttán.

 

Köszönjük mindenkinek a részvételt, és ígérjük, hogy jövőre is lesz mustra!

 

 

Fazekas Gergely

kamarai titkár


A fotókat köszönjük Kiss Józsefnek


Kattintson a képekre a részletekért!

Lázas készülődés Szakmai eszmecsereEgységben a Kamara, a Kormányhivatal, a Tájegységi Fővadászok és és a Szervezők Tóth Attila Mihály Kamarai Elnök megnyitja a rendezvénytDr Polgári András , Sz-Sz-B megyei Kormányhivatal Főigazgatója Trófeák érkeztek a megye minden részérőlTrófeák érkeztek a megye minden részéről Trófeák érkeztek a megye minden részérőlTrófeák érkeztek a megye minden részéről Trófeák érkeztek a megye minden részérőlTrófeák érkeztek a megye minden részéről Trófeák érkeztek a megye minden részérőlAz őzpörkölt és a halászlé az utolsó cseppig elfogyott

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere