Hírek

 • II. Pannonia Superior
  Koronglövő kupasorozat 6 helyszínen 2017. március 25-e és október 7-e között.
 • A hivatásos vadászok rendészeti vizsgájáról
  A közelmúltban az Országos Magyar Vadászati Védegyletet több tagszervezete és vadászatra jogosult képviselője kereste meg a hivatásos vadászok alkalmazási feltételeivel kapcsolatban. A Vtv. 51. § (1) bekezdése értelmében a hivatásos vadásznak – mint rendészeti feladatokat ellátó személynek – meg kell felelniük az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenységéről szóló jogszabályokban előírtaknak. Alább olvashatók az ezzel kapcsolatos tudnivalók.
 • Vadhúsvizsgálói tanfolyam Békésben
  Az OMVK Békés megyei Területi Szervezete és a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztálya közösen vadhúsvizsgálói tanfolyamot, illetve vizsgát szervez.
 • Utánkereső VAV Békés megyében
  A vadászati alkalmassági vizsgát az OMVK Békés megyei Területi szervezetének Kinológiai Bizottsága szervezi 2017. április 1-én (szombaton) 9 órától. Helyszín: a 47-es főúton a 146-os kilométerszelvénynél, a telekgerendási erdőben. Nevezési határidő: 2017. március 25.
 • Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság – 2017-es munkaterv
  A vadgazdálkodási alap működésének kidolgozása, az idei, apróvadról szóló vadgazdálkodási konferencia megszervezése, javaslatok megfogalmazása az aranysakál elleni védekezésről – ezek a főbb feladatok, amelyekkel az OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága foglalkozhat 2017-ben. A testület március 7-ei ülésén állította össze az OMVK elnökségének beterjesztendő munkatervét.
 • Véleményezhető a Vadászati törvény végrehajtási rendelete
  A Földművelésügyi Minisztérium március 10-én tette közzé honlapján a március 17-éig véleményezhető anyagot. A véleményeket a szaktárca Jogi Főosztálya várja a jogifo@fm.gov.hu e-mail címre.
 • Rabsicokat fogtak Veszprém megyében - VIDEÓVAL
  A Veszprém TV számolt be arról, hogy orvvadász bandát buktatott le a rendőrség a megyében működő vadgazdálkodókkal együttműködve. A nyomozás jelenlegi állása szerint minimum 13 nagyvad kilövése írható a csoport számlájára. Az általuk okozott kár meghaladja a 10 millió forintot. A csapat vezetője előzetes letartóztatásban van, ha elítélik, akár 10 évet is kaphat.
 • Interjú dr. Jámbor Lászlóval az Agrotrend.hu-n
  "Amiről nem a trófeák száma mesél" címmel jelent meg interjú az Országos Magyar Vadászkamara elnökével az agrárgazdasági szakportálon.
 • Ismét ingyenes utánkereső tanfolyam Békésben
  Ezúttal új helyszínen, a Telekgerendás után lévő erdőben kerül sor az oktatásra a az Országos Magyar Vadászkamara Békés megyei Területi Szervezete Kinológiai Bizottságának szervezésében. A foglalkozásokat vasárnaponként 10 órától tartják, az elsőre március 5-én kerül sor.
 • A fegyvertörvény-módosítás tervezetéről
  Az országos vadászati érdekképviseleti szervezetek hetek óta foglalkoznak a lőfegyvertartással kapcsolatos esetleges jogszabály-módosításokkal.