központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Országos Vadgazdálkodási Alap - 2017. évi felhívás

2017. 09. 30. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége szeptember 28-ai ülésén elfogadta a vadászatra jogosultak vadgazdálkodási tevékenységének fejlesztését támogató Országos Vadgazdálkodási Alap működési szabályait és a 2017. évi pályázati felhívást. A vadgazdálkodók az idei évben november 30-áig adhatják be pályázataikat.

 

FONTOS!

Kérjük, olvassa el az egyes szabályok értelmezéséhez támpontot adó kiegészítéseket!

A gyakran ismételt kérdésekre itt talál válaszokat.
 

 

Az alap működési rendszerét, szabályait a kamara országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága dolgozta ki, a megyei Bizottságokkal és külső pályázati szakértővel is egyeztetve. Az elnökségi ülésen elfogadottak értelmében a pályázati anyagokat az OMVK megyei Területi Szervezeteihez kell benyújtani, ahol a vadgazdálkodási bizottságok értékelik azokat, majd a megyei vezetőség által támogatott pályázatok az országos központba kerülnek. Az országos vadgazdálkodási bizottság véleményezi és rangsorolja az anyagokat, majd az országos Elnökség dönt a támogatásról. A támogatás előfinanszírozott és vissza nem térítendő.

A 2017-ben benyújtott pályázatok elbírálása 2018. január 31-éig történik meg, a pénzösszegeket 2018. március 31-éig folyósítja a kamara. A következő vadászati évben az alapból támogatott főbb célok: élőhelyfejlesztés, a vadászterület vízellátásának javítása, ragadozógyérítés és az apróvadállomány fejlesztése. A pályázatok elbírálása során előnyt jelent az előírt minimális 30%-ot meghaladó önerő vállalása, a konzorciumi formában benyújtott pályázat, valamint a komplex, több célterületet érintő fejlesztés vállalása. A nyertes, de az adott évben forráshiány miatt elutasított pályázatok - amennyiben a pályázó pályázatát továbbrra is fenntartja - a következő évben automatikusan támogatást nyernek.

Az alap létrehozását az OMVK többletforrásai tették lehetővé. Ezek révén az érdekképviselet a vadgazdálkodók számára évente összesen több mint 600 millió forintos támogatást biztosít.

 

Részletes információ az Országos Vadgazdálkodási Alapról
és a kapcsolódó dokumentumok

(Kattintson!)

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere