Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Partnerségi együttműködési megállapodás Hevesben

2017. 06. 22. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

Az FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégiuma adott otthont 2017. június 21-én annak a rendezvénynek, ahol 20 szervezet írt alá partnerségi együttműködési megállapodást Heves megye agrárgazdaságának fejlesztésére.

A Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége is csatlakozott, ahhoz a Heves megyei partnerségi együttműködési megállapodáshoz, mely a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerségi keret-megállapodása alapján jött létre. Az együttműködés célja, hogy a gyakorlatorientált középfokú agrárszakképzést tovább erősítve növekedjen a Heves megyében működő agrár- és élelmiszergazdasági tevékenységet folytató gazdasági szervezetek versenyképessége, ezzel is növelve Heves megye népességmegtartó erejét.

Az együttműködés kiemelt céljai között szerepel többek között a végzett fiatal szakemberek elhelyezkedésének elősegítése, a duális képzés erősítése, a tanulók gyakorlati tudásának magasabb szintre emelése, a gazdasági élet szereplőinek igényeihez igazodó, magas színvonalú felnőttképzési tevékenység megvalósítása és a beiskolázás elősegítése a fiatalok érdeklődésének megnyerésével.

A mátrafüredi szakiskolában megtartott rendezvényen Karnis Pálné iskolaigazgató köszöntője után Román István, az FM Agrárszakképzéséért felelős helyettes államtitkára és Székely Zoltán a NAK Heves megyei elnöke tartott beszédet, melyeket követően megtörtént a partnerségi megállapodás aláírása. Az ezt követő sajtótájékoztató után kerekasztal beszélgetés keretén belül tárgyalták meg a résztvevők a partnerségi együttműködés színtereit és az együttműködő felek elvárásait.

Az elhangzott beszédekben és a kerekasztal megbeszélés során is hangsúlyosan hangzott el, hogy az agráriumban van további lehetőség a foglalkoztatás növelésére, ehhez viszont szakképzett emberek kellenek. A szakképzett munkaerő képzésnek egyik legfontosabb terepe a duális képzés, ahol az elméleti tudás elsajátítása mellett a gyakorlati képzést a gazdálkodóknál, gazdálkodó szervezeteknél teljesíthetik a tanulók.

A vadgazdálkodásban is kiemelt igény van a jól felkészült szakemberekre, amihez a gyakorlati tudást az ágazati sajátosságok miatt legfőképpen a vadászterületeken történő munkavégzéssel sajátíthat el egy tanuló, leginkább egy idősebb, tapasztaltabb hivatásos vadász oldalán. E lehetőség biztosításához kívánt csatlakozni többek között a Szövetség a partnerségi együttműködési megállapodás aláírásával.

Kovács István János

titkár

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.comIsmerd meg hazánk vadfajait!