Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

III. Tisza – tavi trófeaszemle Poroszlón

2017. 05. 24. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

A helyi vadásztársaságok szervezésével harmadik alkalommal rendezték meg Poroszlón a Tisza-tavi őzbak trófea kiállítást. A rendezvénynek a Tisza-tavi Ökocentrum Konferenciaterme adott otthont 2017. május 6-7-én.

Heves megyéből a Besenyőtelek-Mezőtárkányi Földtulajdonosok Vadásztársasága, a Füzes Vadásztársaság (Füzesabony), a Kömlői Földtulajdonosok Vadásztársasága, a Laskó-Rima köze Vadászati Egyesület (Poroszló), a Tepély Vadászati Társaság (Mezőtárkány-Tepélypuszta) és a Tiszanánai Természetbarátok Környezet- és Vadgazdálkodási Egyesülete mutatta be az idénykezdet kiemelkedő őztrófeáit, de Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből is voltak társaságok, akik kiállítottak. A szemlét szervező poroszlói és tiszanánai vadásztársaság baráti versengést is meghirdetett, ahol a kiállítás legszebb és legkülönlegesebb trófeája cím elnyeréséért indultak a részvevők.

A vasárnap szép számmal összegyűlt szakmai közönségben az érintett és a környékbeli vadgazdálkodók, hivatásos vadászok, a tájegységi fővadászok, a megyei érdekképviselet, több szerencsés elejtő és kísérővadász, valamint családtagjaik voltak jelen. Varga István köszöntőjét és Dr. Godó Nándor megnyitó beszédét követően a részvevők megtekinthették a Tisza-tavi Ökocentrum konferenciatermében kiállított nyolcvanöt őztrófeát.

A szakmai szempontból érdekes és kiemelkedő szemlét tovább fűszerezte, hogy az Ökocentrum látogatói is két napon át megcsodálhatták a kiállított trófeákat, sőt le is adhatták szavazatukat az általuk legszebbnek és legkülönlegesebbnek ítélt agancspárra. Így a versenyt nem csupán az érdeklődő vadászok szavazatai döntötték el, hanem a „civil” társadalom értékítélete is.

A szemlét követő jó hangulatban elköltött ebédet követte az eredményhirdetés, ahol a bemutatott őzbaktrófeákból a leadott szavazatok alapján az alábbi végeredmény született:

A kiállítás legszebb trófeái:

A két kategória első helyezettje ezen a tablón látható
Poroszlói bakok

I. helyezett: sorszám: 73., elejtő: Delaini Federico, kísérővadász: Nagy Viktor, elejtés helye: Poroszló

II. helyezett: sorszám: 28., elejtő: Stefan Johannus Moll-Thissen, kísérővadász: Kaló Zoltán, elejtés helye: Tiszanána

III. helyezett: sorszám: 41., elejtő: Wolfgang Scheibinger, kísérővadász: Gulyás István, elejtés helye: Tiszafüred

 

A két második helyezettet itt lehet megtalálni
Tiszanánai bakok

A kiállítás legkülönlegesebb trófeái:

I. helyezett: sorszám: 72., elejtő: Delaini Federico, kísérővadász:Kovács Sándor, elejtés helye: Poroszló

II. helyezett: sorszám: 27., elejtő: Dr. Godó Nándor, elejtés helye: Tiszanána

III. helyezett: sorszám: 10, .elejtő: Dr. Godó Nándor, kísérővadász: Molnár Krisztián, elejtés helye: Szihalom

 

A győzteseken oklevelet kaptak emlékképen az elért eredményeikről, de elmondhatjuk, hogy a rendezvénnyel minden részvevő jól járt, hiszen a szervezők által biztosított feltételek, a helyszínkiválasztás, a vendégszeretet és a szakmai tartalom garantálta a kellemes és hasznos időtöltést a megjelenteknek érdeklődőknek

Képek rendezvényről az Ökocentrum hivatalos közösségi oldalán is láthatóak: ide kattintva.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereIsmerd meg hazánk vadfajait!