Szent Hubertus Vadászbúcsú Máriapócson

2015.10.18 - Máriapócs

Az eseményt első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg. A szervezők – az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Szervezete, a Vadásztársaságok  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szövetsége, a Napkorona Udvarház, a Máriapócs Nemzeti Kegyhely és Máriapócs város Önkormányzata – minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.

A rendezvény – amely önálló, és nem megyei vadásznap – a vadászatot hivatott bemutatni a civileknek. A szervezők nem titkolt célja, hogy a nem vadászók, a természetvédők, a gazdák ellenérzését csökkentsék, megértésüket, netán rokonszenvüket növeljék a vadászat iránt. Szeretnék kiemelni, hogy a magyar vadászat szakmai eredményekben, kultúrában, szak- és szépirodalomban mit adott eddig az országnak, és világszinten hol állunk. Mindezt szolgálja a helyszín és a Kegytemplomban celebrált Szent Hubertus mise is.

A búcsún a misén kívül szakmai előadásokra és kulturális programokra is várják a látogatókat, ezek szintén kapcsolódnak majd a vadászathoz. A rendezvényen nemzetközi gasztro-fesztivál is helyet kap, a főzők felkért, profi csapatok tagjai lesznek, akik majd szívesen meg is osztják tudásukat az ínyencekkel.

A részletes program itt olvasható.

Helyszín:


<< Vissza