Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Dúvadhét Baranyában

2017. 01. 09. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

Az OMVK Baranya Megyei Szervezetének Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága az egész megyére kiterjedő dúvad vadászatot szervez február 11-18 között.

A tervek szerint a „dúvad hét” február 11.-én szombati napon kezdődne, amikor minden jelentkező vadászatra jogosult, egy időben, dúvad hajtást szervezne a saját vadászterületén. A nyolcadikát követő héten, a holdállás kedvező hatását kihasználva egész héten folynának az egyéni vadászatok, majd a hétvégén 18.-án (szombat) ismét hajtásokkal gyérítenék a dúvadat. 


A második hajtásnap végén, közös megyei dúvad terítéket szervez a vadvédelmi bizottság. A közös teríték helyét és időpontját a jelentkezőkkel időben közöljük. A dúvad gyérítés fontosságát a vadászatra jogosultaknak nem kell külön ecsetelni és ezt így látják a megyei vadászati szervezetek és a nagyobb gazdálkodók is. Éppen ezért értékes tárgyjutalmakat ajánlottak fel a legtöbb dúvadat elejtő társaságnak, valamint, különdíjat a legeredményesebb vadásznak. A tervezett terítékre fektethető minden lőhető dúvad, de a „versenybe” csak a róka a borz és az aranysakál számit.

A február 11-re illetve 18 ra tervezett társasvadászatokat, minden jogosultnak, hivatalos formában be kell jelenteni a hatóságoknál.

A „Dúvad Hétre” az OMVK Baranya Megyei Területi Szervezeténél lehet jelentkezni 72/332-354

 

Gondos Gyula 20/932-3841

Agyaki Gábor 70/7025-007

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt